Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τώρα και "μαθητοδικεία"

Ο πταισματοδίκης Λαμίας καλεί μαθητή της Α' Λυκείου να εμφανιστεί ενώπιόν του "για να εξεταστεί ως μάρτυρας σε ποινική υπόθεση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για διακεκριμένη φθορά"

Μετά τα "αγροτοδικεία" σειρά έχουν τα "μαθητοδικεία", προκειμένου να ποινικοποιηθεί η αγωνιστική δράση και διεκδίκηση της νεολαίας.

Ετσι, με εντολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ - σε ρόλο "καρφιού" χρησιμοποιούνται οι δευτεροβάθμιες διευθύνσεις - παραπέμπονται σε δίκη 16χρονοι και 17χρονοι μαθητές επειδή "υπέπεσαν" στο αδίκημα να μη δέχονται την αντιδραστική μεταρρύθμιση στην παιδεία, το πέταγμά τους από το σχολείο, αγωνίζονται να μην εφαρμοστεί το έκτρωμα που διαλύει τη δημόσια δωρεάν παιδεία.

Σ' αυτή την κατεύθυνση και στο "όνομα του νόμου" ο πταισματοδίκης Λαμίας καλεί τον... μαθητή της Α' Λυκείου του 1ου Λυκείου, να εμφανιστεί ενώπιόν του την ερχόμενη Τετάρτη 28 Απρίλη "για να εξεταστεί ως μάρτυρας σε ποινική υπόθεση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για διακεκριμένη φθορά".Με δήλωσή του στον "Ρ" ο γραμματέας του ΝΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ Στ. Δημόπουλος,τονίζει: "Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το υπουργείο Παιδείας μέσω της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν θέσει σε λειτουργία το μηχανισμό της δικαστικής εξουσίας, ανοίγοντας βιομηχανία μηνύσεων, χρησιμοποιώντας προσχηματικούς λόγους. Κύριο στόχο, όμως, έχουν να συκοφαντήσουν, να τρομοκρατήσουν και να καθυποτάξουν το μαθητικό και νεολαιίστικο κίνημα που, και στην πόλη μας, έδωσε και δίνει μεγαλειώδεις αγώνες για την κατάργηση των νόμων 2525/97 και 2640/98 για το δικαίωμα στη μόρφωση, χωρίς ταξικούς φραγμούς, για όλα τα παιδιά".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ