Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Δίκη για ατασθαλίες

Στις 4 Ιούνη δικάζονται η πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθυντής εκπαίδευσης

Στις 4 Ιούνη δικάζονται οι Ι. Ζερβάκη και Λ. Καφρίτσας,πρώην πρόεδρος και διευθυντής εκπαίδευσης, αντίστοιχα, του Οργανισμού Εργατικής Εστίας,για την υπόθεση εικονικών τιμολογίων προμήθειας ραπτομηχανών, που απαιτήθηκαν για πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων κόστους 100 εκατ. δρχ. περίπου, το πρώτο εξάμηνο του 1996.

Σύμφωνα με τα τιμολόγια, η προμήθεια έγινε, αλλά μαθητές και εκπαιδευτές επισήμαναν την έλλειψή τους. Τον Οκτώβρη του '96, ο Γ. Σταυρόπουλος,μέλος του ΔΣ, καταγγέλλει την υπόθεση. Αναλαμβάνει η δικαιοσύνη και αργότερα εμφανίζονται στα γραφεία του ΟΟΕ, χωρίς συνοδευτικά χαρτιά, ορισμένες ραπτομηχανές, μήνες μετά το τέλος του προγράμματος!

Ακόμη και σήμερα, το ΔΣ δεν απαντά συγκεκριμένα για την προέλευση και κατάληξη των μηχανών, ενώ φρόντισε να εμφανιστεί σαν πολιτική αγωγή στο δικαστήριο, αφού είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη! Παράλληλα, υπάλληλοι του Οργανισμού, μάρτυρες στην υπόθεση, κλήθηκαν σε απολογία για σχετικές παραλείψεις, ύστερα από αίτηση του Λ. Καφρίτσα!

Ο Γ. Σταυρόπουλος σημειώνει: "Η κλίση σε απολογία υπαλλήλων του Οργανισμού, που είναι μάρτυρες στη συγκεκριμένη δίκη, δείχνει ότι βρισκόμαστε πιθανά σε μια μεθόδευση, προκειμένου οι κατηγορούμενοι στη δίκη στις 4 Ιούνη, να επικαλεστούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος για σοβαρά ζητήματα σχετικά με την κρινόμενη στο δικαστήριο υπόθεση, άρα να επιζητήσουν από το δικαστήριο αναβολή. Η δε πολιτική αγωγή, που θα παρίσταται έτσι κι αλλιώς στο δικαστήριο, πιθανά να συναινέσει ότι έτσι έχουν τα πράγματα.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη, παράλογη διαδικασία. Από πουθενά δεν προκύπτει καμία μεμπτή συμπεριφορά των υπαλλήλων και το ΔΣ δεν έχει δικαίωμα αυθαίρετα να εγκαλεί ως κατηγορούμενους προς απολογία τους υπάλληλους. Θα είχε το δικαίωμα ενδεχομένως να ζητήσει Ενορκη Διοικητική Εξέταση, όμως, περίπου τρία χρόνια τώρα, το ΔΣ του Οργανισμού απεμπόλησε κάθε δικαίωμα διερεύνησης της υπόθεσης. Ηταν το ίδιο και κυρίως τα πρώτα του στελέχη, σημαντικό ανάχωμα στο να ελεγχθεί η υπόθεση.

Είναι άξιο απορίας πώς θορυβήθηκε τώρα που υπάρχουν οι κλητεύσεις και η συγκεκριμένη ημερομηνία στο ακροατήριο του τριμελούς και πήρε αυτή την παράλογη - και μάλιστα εκτός ημερήσιας διάταξης - απόφαση, με στόχο, όπως όλα δείχνουν, πιθανή αναβολή της συζήτησης της υπόθεσης. Δε γνωρίζω τα χρονικά όρια των αδικημάτων, όμως ήδη από την τέλεσή τους έχουν περάσει περίπου τρία χρόνια και ο νοών νοείτω".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ