Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης

Τη Δευτέρα στο Καυτατζόγλειο ο ποδοσφαιρικός αγώνας επίλεκτων Ελλήνων και Γιουγκοσλάβων ποδοσφαιριστών

"H μεγάλη αθλητική εκδήλωση στο Καυτατζόγλειο με επίλεκτους Ελληνες και Γιουγκοσλάβους ποδοσφαιριστές δε θα αποτελέσει μια φιέστα, αλλά ένα μήνυμα Αντίστασης. Οι αθλητές, ο λαός της Θεσσαλονίκης και όλης της Μακεδονίας θα ενώσουν τη φωνή τους με τις φωνές εκατομμυρίων φιλειρηνικών πολιτών σ' όλο τον κόσμο που ζητάνε το άμεσο σταμάτημα των βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας. Δε θέλουμε τον πόλεμο και την καταστροφή, αλλά τη δημιουργία, τη χαρά, την ειρήνη". Αυτά τόνισε ο Κ. Λεβέντης,γραμματέας της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε χτες, σχετικά με τον αγώνα ειρήνης και αλληλεγγύης στο γιουγκοσλαβικό λαό. Η ξεχωριστή αυτή αθλητική συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 26 Απρίλη στις 6μμ στο Καυτατζόγλειο Στάδιο.

Οπως υπογράμμισε ο Κ. Λεβέντης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Μακεδονίας με τις δολοφονικές βόμβες που έπεσαν στο έδαφος της Γιουγκοσλαβίας, αφαιρώντας το χαμόγελο από τα παιδιά και σταματώντας κάθε αθλητική, πολιτιστική δραστηριότητα, ευαισθητοποιήθηκε και αμέσως πήρε αυτή την πρωτοβουλία. Η ΕΠΣ Μακεδονίας απευθύνθηκε στις τρεις ΠΑΕ ΑΡΗ, ΗΡΑΚΛΗ και ΠΑΟΚ, οι οποίες ανταποκρίθηκαν αμέσως.

Στην ομάδα των επιλέκτων από την πλευρά των Ελλήνων αθλητών συμμετέχουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Β. Χατζηπαναγής,Σ. Κωφίδης,Ηλίας Σαμπάνης,Απ. Μάτζιος,Γ. Τουρσουνίδης,ενώ προπονητές θα είναι οι Γ. Κούδας,Κ. Αϊδινίου και Αγ. Σπυρίδων.Από τους Γιουγκοσλάβους αγωνίζονται αθλητές που παίζουν σε ομάδες της Ελλάδας, της Γιουγκοσλαβίας της Ισπανίας, της Γαλλίας κ. ά.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και μίλησαν οι επικεφαλής των τριών ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης και οι Γιουγκοσλάβοι προπονητές και ποδοσφαιριστές Μπ. Κρισμάρεβιτς,Ι. Γιοβάνοβιτς,Π. Ερακ,Λιούπκο Πέτροβιτς και Μλ. Φορτούλα,που ευχαρίστησαν τον ελληνικό λαό για τις πρωτοβουλίες συμπαράστασής του προς το δοκιμαζόμενο λαό τους. Επίσης τόνισαν ότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί μία καταδίκη των βομβαρδισμών σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας, για την ειρήνη και την αλληλεγγύη μεταξύ των δύο λαών.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν πολλά παιδιά, καθώς συμμετέχουν όλα τα τμήματα υποδομής των σωματείων της Θεσσαλονίκης, θα τραγουδήσουν για την ειρήνη Ελληνες και Γιουγκοσλάβοι καλλιτέχνες και στο τέλος πεντακόσια περιστέρια θα πετάξουν από το Καυτατζόγλειο για να στείλουν το μήνυμα ειρήνης. Τα έσοδα από την εκδήλωση (1.000 δρχ. το εισιτήριο) θα διατεθούν για την αγορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στα σχέδια της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας περιλαμβάνεται και η διοργάνωση τουρνουά ποδοσφαιριστών όλων των βαλκανικών λαών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ