Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ
Ανεπιθύμητοι οι Αμερικανοί στρατιώτες

Ενα μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στήθηκε χτες το μεσημέρι στην πόλη των Χανίων, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε τρίωρη στάση εργασίας. Εκατοντάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα 22 φορέων του νομού και διαδήλωσαν κατά των δολοφονικών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ και κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να μη στείλει κανέναν φαντάρο έξω από τα σύνορα της χώρας.

Με το σύνθημα "Πενήντα χρόνια ΝΑΤΟ ή ίδια ιστορία. Χούντες - πολέμοι - τρομοκρατία", οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πρωτομαγιά στην πορεία προς την αμερικανική βάση της Σούδας.

"Οι Αμερικάνοι στρατιώτες είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ούτε για τη σωματική τους ακεραιότητα, ούτε για οτιδήποτε μπορεί να τους συμβεί".Με αυτά τα λόγια, ομόφωνα οι αντιπρόσωποι των δήμων και κοινοτήτων του Νομού Χανίων στη γενική συνέλευση της ΤΕΔΚ, απευθύνονται στην κυβέρνηση και την καλούν να συμμεριστεί την αγανάκτηση του λαού. Στο ίδιο ψήφισμα οι αντιπρόσωποι απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η λειτουργία των αμερικανικών βάσεων και να μην επιτραπεί η διέλευση σε κανέναν ξένο στρατιώτη από το ελληνικό έδαφος.

Τη σκυτάλη από τους Χανιώτες πήραν χτες το βράδυ οι κάτοικοι του Ηρακλείου, που πραγματοποίησαν μεγάλο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο.

Εκατοντάδες πολίτες του Ηρακλείου συγκεντρώθηκαν στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο βρώμικο πόλεμο που εξαπέλυσαν οι αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις κατά του σέρβικου λαού."ΝΑΤΟ και Ευρώπη των πολυεθνικών, αυτές είναι οι πλάτες των στρατοκρατών", και "50 χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία, χούντες - πολέμοι - τρομοκρατία" ήταν μερικά από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Μιχάλης Σφακιανάκης, εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου, η Σπαχή Αρετή από την Αντιπολεμική Κίνηση και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Γιώργος Σκουλακάκης. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στη Νομαρχία όπου οι διαδηλωτές επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Οι διαδηλωτές ανανέωσαν ξανά το ραντεβού τους για αύριο, στις 3.30 μ.μ. στο ΕΚ Ηρακλείου, απ' όπου ξεκινά μηχανοκίνητη πορεία για τη βάση στο Τυμπάκι στις 6μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ