Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγέλλουν τις στημένες συλλήψεις

Αυτή τη φορά τα "επεισόδια" μεταξύ των ασφαλιτών που παρουσιάζονται ως "γνωστοί άγνωστοι" και των ΜΑΤ ήταν τόσο πολύ εμφανώς στημένα, ώστε εύλογα το χτύπημα της διαδήλωσης και οι συλλήψεις που ακολούθησαν να προκαλέσουν ευρύτερες έντονες αντιδράσεις, καθώς είναι απόλυτα καθαρό σε πολλούς πως η ενόχληση του ανθύπατου Μπερνς για τις διαδηλώσεις μεταφράζεται ήδη σε πράξεις καταστολής.Ετσι εκτός από τον βουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα και αντιπροσωπεία της ΚΝΕ,που έκαναν διάβημα διαμαρτυρίας το ίδιο βράδυ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθήνας, χτες και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη "βάρβαρη αστυνομική επίθεση που έγινε αδιάκριτα και γενικευμένα, ενάντια σε διαδηλωτές που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη, φιλειρηνική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία".

Το ΕΚΑ τονίζει πως "προκαλεί απορία η "αδυναμία" των αστυνομικών αρχών να απομονώσουν τους διαβόητους "γνωστούς αγνώστους" που κάθε φορά χρησιμοποιούνται ως άλλοθι των "αστυνομικών επιχειρήσεων"", ενώ επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση επωμίζεται τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη σκληρή της στάση απέναντι στις λαϊκές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, που αντιμετωπίζονται με ξυλοδαρμούς, δακρυγόνα και συλλήψεις, που θυμίζουν μαύρες εποχές".

Τέλος, το ΕΚΑ καλεί τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αντίθεσή τους με την αστυνομική τρομοκρατία, να δυναμώσουν την πάλη τους για να μην πάει κανένας Ελληνας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία, να μην εμπλακεί η χώρα μας στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ και να σταματήσει άμεσα ο βάρβαρος αυτός πόλεμος.

Την αγανάκτησή τους για την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών στην προχτεσινή πορεία μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία, εκφράζουν και άλλοι μαζικοί φορείς. Παράλληλα, τονίζουν ότι η επίθεση έγινε κατόπιν εντολής της κυβέρνησης.

Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς,με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την "απρόκλητη και βάρβαρη αστυνομική επίθεση στους διαδηλωτές της μεγαλειώδους πορείας στην αμερικάνικη πρεσβεία". Καταγγέλλει την κυβέρνηση για πρωτοφανή φασιστική νοοτροπία, "που μόνο με εποχές της χούντας μπορεί να συγκριθεί". Παράλληλα, καλεί όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς, όλους τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να απαντήσουν μαζικά στην κυβέρνηση, διευρύνοντας τη συμμετοχή τους σε όλες τις εκδηλώσεις, πορείες και συλλαλητήρια ενάντια στον πόλεμο.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ιονικής Τράπεζας καταδικάζει το "κύμα αυταρχισμού μετά τη λήξη της πορείας" και την απρόκλητη επίθεση σε συνδικαλιστές μπροστά από τη Γενική Ασφάλεια, όπου προσπαθούσαν να διαπραγματευτούν την απελευθέρωση συλληφθέντων. Ο Σύλλογος δηλώνει ότι παρόμοιες επιθέσεις δε λυγίζουν ούτε το φρόνημα των μελών του, ούτε την αποφασιστικότητά τους, να παλεύουν για την ειρήνη και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών καταγγέλλει τις "τρομοκρατικές ενέργειες της κυβέρνησης" σε βάρος Ελλήνων που εκφράζουν την αντίθεσή τους "στην υποταγή της χώρας μας, στις ΝΑΤΟικές επιλογές και τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς τους ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας". Δηλώνει ότι ο αγώνας κατά της φασιστικής βαρβαρότητας θα συνεχιστεί πιο δυναμικά και η νίκη των λαών δε θα αργήσει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ