Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιπολεμικό φράγμα στη "Φωνή της Αμερικής"
  • Το σταθμό προπαγάνδας των ιμπεριαλιστών θα περικυκλώσουν την Κυριακή οι αγωνιστές της ειρήνης από Μακεδονία και Θράκη
  • Συγκέντρωση σήμερα στην Κοζάνη

Στην περικύκλωση της "Φωνής της Αμερικής" στο Εράσμιο Ξάνθης προχωρούν μεθαύριο Κυριακή, 25 Απρίλη, στις 11 π.μ. αντιπολεμικές και φιλειρηνικές επιτροπές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το πλαίσιο κάτω από το οποίο δηλώνουν συμμετοχή καθημερινά οι κατά τόπους φιλειρηνικές επιτροπές, σύλλογοι γυναικών, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς, είναι: "Καμία Ελληνική διευκόλυνση σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Να κλείσει η "Φωνή της Αμερικής". Αμεσα το ΝΑΤΟ να σταματήσει την επίθεση ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Οχι στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια".

Οι διαδηλωτές που θα αναχωρήσουν με πούλμαν από τις γύρω πόλεις, θα συγκεντρωθούν έξω από τη "Φωνή της Αμερικής", όπου θα γίνει μεγάλη συγκέντρωση και στη συνέχεια θα μεταβούν στην Ξάνθη για να πραγματοποιήσουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Χτες στην Αλεξανδρούπολη έγινε μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Εβρου, ευρύτατη σύσκεψη φορέων με σκοπό την καλύτερη διοργάνωση του συλλαλητηρίου. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων σύλλογοι γυναικών, ο σύλλογος αιμοδοτών, η Οικολογική Εταιρία, ο σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο, η Ενωση Γονέων, οι επαναπατρισθέντες, οι πολιτικοί πρόσφυγες κ.ά. Παρόμοιες συσκέψεις έγιναν και στις άλλες πρωτεύουσες των Νομών της Θράκης.

Σχετικά με τη σημασία της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Εβρου Μανώλης Λυρώνης,δήλωσε:

"Θεωρούμε ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός "Φωνή της Αμερικής" είναι ένα όπλο επικίνδυνο των ιμπεριαλιστών, ένα μέσο προπαγάνδας των πολεμοκάπηλων σχεδίων των ΝΑΤΟικών. Δεν είναι τυχαίο ότι τα διαγγέλματα του Κλίντον και της Ολμπράιτ μεταδόθηκαν από το συγκεκριμένο σταθμό. Θεωρούμε ότι η ύπαρξή του είναι επικίνδυνη για την περιοχή και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Απαιτούμε την άμεση διακοπή του σταθμού".

Στην Κοζάνη

Παγκοζανίτικη αντιπολεμική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Κοζάνης κατά του πολέμου.

Η επιτροπή συγκροτήθηκε μέσα από πλατιά σύσκεψη φορέων της Κοζάνης και της γύρω περιοχής, με σκοπό να ενώσει όλες τις δυνάμεις του Νομού και να αναπτύξει δράση για τον άμεσο τερματισμό του βρώμικου πολέμου στη γειτονική χώρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ