Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΤΣΑΛΑΝ
Βόλευε τους Τούρκους η Κένυα

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην πράκτορα της ΕΥΠ Σ. Καλεντερίδη

Ολοκληρώθηκε χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η κατάθεση του πρώην πράκτορα της ΕΥΠ Σ. Καλεντερίδη,ο οποίος όπως είναι γνωστό είχε με εντολή της υπηρεσίας του συνοδέψει τον Οτσαλάν στην Κένυα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σ. Καλεντερίδης είπε στην Επιτροπή ότι η λύση της μετάβασης του Οτσαλάν στην Κένυα ήταν η πιο βολική για την Τουρκία προκειμένου να συλληφθεί εκεί ο Κούρδος ηγέτης. Σε ερώτηση εάν κατά τη γνώμη του στον όλο χειρισμό της υπόθεσης από την κυβέρνηση υπήρχε δόλος ή αμέλεια, απάντησε ότι η επιλογή της Κένυας αποτέλεσε βλακεία και αμέλεια.

Κατά τον πρώην πράκτορα της ΕΥΠ, η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε πρόθεση να παραδώσει τον Κούρδο ηγέτη στην Τουρκία, αλλά, όπως είπε στην Επιτροπή, υπήρχαν έντονες πιέσεις προς την κυβέρνηση προκειμένου να δεχτεί η Ελλάδα τη λύση της Κένυας.

Αργά χτες το βράδυ κατέθεσαν στην Επιτροπή ο Γ. Μαύρος,συνοδός εδάφους της αεροπορικής εταιρίας που μετέφερε τον Οτσαλάν, και ο Γ. Κοκορέτσης,προϊστάμενος του Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας Περιοχής Αθηνών. Σήμερα θα καταθέσουν ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Μ. Σταυρακάκης και ο Σ. Ευαγγελάτος,πρώην υπεύθυνος της αίθουσας επισήμων του Ανατολικού Αεροδρομίου, από όπου εισήλθε κρυφά στη χώρα μας ο Οτσαλάν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό η Επιτροπή πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι τις 30 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ