Παρασκευή 16 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ
Σε καραντίνα από την κοινωνία το "Θεμιστοκλής"

Απαγόρευσαν σε δεκάδες εκπροσώπους του μαζικού λαϊκού κινήματος να καταθέσουν υπόμνημα διαμαρτυρίας στον ναύαρχο. Συγκέντρωση σήμερα το πρωί στις 8 στο Πέραμα με σύνθημα: "Το "Θεμιστοκλής" δεν πρέπει να φύγει! "

Την ίδια στιγμή που η, υποταγμένη στο ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σέρνει τη χώρα στη φωτιά του πολέμου, που άναψαν τα αφεντικά της για να ξαναχαράξουν τα σύνορα των Βαλκανίων με το αίμα των λαών, αρνείται στους εκπροσώπους της Παμπειραϊκής Επιτροπής κατά του πολέμου να περάσουν ακόμα και την πύλη του ναυστάθμου της Σαλαμίνας, απ' όπου θα αποπλεύσει το Α/Τ "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" προκειμένου να αντικαταστήσει στην Αδριατική το Α/Τ "ΚΙΜΩΝ",που μετέχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά της Νέας Γιουγκοσλαβίας.

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έδωσε εντολή στον διοικητή του ναυστάθμου να μη δεχτεί χτες αντιπροσωπεία της Επιτροπής και να απαγορεύσει να συναντηθεί τόσο με τον κυβερνήτη του "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ", όσο και με τον ναύτη Νίκο Γαρδίκη.

Μετά την άρνηση του υπουργείου, που συμπεριφέρθηκε σε εκπροσώπους 22 εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, της Παμπειραϊκής Επιτροπής Ειρήνης, της Παμπειραϊκής "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη", του Δήμου Περάματος, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Πειραιά, 7 Γυναικείων Συλλόγων, της ΠΕΑΕΑ Πειραιά και 8 Δημοτικών Κινήσεων Δήμων του Πειραιά σαν να ήταν αυτοί ο εχθρός, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής παρέμειναν στο χώρο έξω από την πύλη του ναυστάθμου και μοίρασαν στους ναύτες την αναφορά του Νίκου Γαρδίκη, όπου αρνείται να υπηρετήσει τη σημαία του ΝΑΤΟ, που είχε ανατυπώσει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά,καθώς και ανακοίνωση του Δήμου Περάματος,στην οποία εκφράζεται η στήριξη της πατριωτικής στάσης του ναύτη από τους κατοίκους και τους εργαζόμενους του Περάματος. Ταυτόχρονα καλείται η ελληνική κυβέρνηση να συμπορευτεί με την επιθυμία του ελληνικού λαού, να καταγγείλει το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, να μη στείλει κανέναν Ελληνα φαντάρο στη Γιουγκοσλαβία και κανένα ελληνικό πλοίο στην Αδριατική.

Η Παμπειραϊκή Επιτροπή κατά του πολέμου διοργανώνει σήμερα στις 8 το πρωί συγκέντρωση στο Πέραμα στο χώρο που φεύγουν τα πλοία για τη Σαλαμίνα και αύριο Σάββατο στις 6 το απόγευμα μεγάλη αντιιμπεριαλιστική, φιλειρηνική συγκέντρωση έξω από τον ναύσταθμο στη Σαλαμίνα, με κεντρικό σύνθημα: ΤΟ Α/Τ "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ