Παρασκευή 9 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
"Κερδισμένες" Γιούβε - Μπάγερν

H Μπάγερν Μονάχου και η Γιουβέντους είναι οι δυο ομάδες που έχουν το προβάδισμα στα προγνωστικά όσον αφορά την πρόκριση στον τελικό της φετινής διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τους πρώτους ημιτελικούς. Οι Βαυαροί απέσπασαν πολύτιμη ισοπαλία 3-3 στο Κίεβο από την Ντιναμό, ενώ οι Γιουβεντίνοι που παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Ολντ Τράφορντ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ας δούμε αναλυτικά...

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 3-3: Η παράδοση που θέλει τους Ουκρανούς να φτάνουν στη βρύση, αλλά τελικά να μην μπορούν να πιουν νερό συνεχίστηκε για μια ακόμη φορά. Οχι πως τελείωσαν όλα για την ομάδα του Βαλέρι Λομπανόφσκι, αλλά όμως θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει τα πάντα για τους Γερμανούς από το πρώτο παιχνίδι. Και αυτό γιατί η Ντιναμό κατάφερε να προηγηθεί δυο φορές και μάλιστα με σκορ που την έφερνε αγκαλιά με την πρόκριση 2-0 και 3-1, αλλά οι Βαυαροί ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος. Συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι άνοιξαν νωρίς το σκορ, μόλις στο 15 με γκολ του Αντρέι Σεφτσένκο, ενώ στο 43 ο Καλάτζε διπλασίασε τα γκολ για την Ντιναμό. Λίγο πριν το ημίχρονο το γκολ του Τάρνατ ξανάβαλε την Μπάγερν στο παιχνίδι. Με την έναρξη της επανάληψης οι Ουκρανοί πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Κοσόφσκι, όμως ένα απευθείας φάουλ του Εφεμπεργκ στο 72 και ο Γιάνκερ στο 90 "έγραψαν" το 3-3 δίνοντας τον πρώτο λόγο στην Μπάγερν ενόψει της ρεβάνς.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 1-1: Την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που τη θεωρούσαν τελειωμένη για φέτος έδωσε η Γιουβέντους. Παρουσιάζοντας ένα οργανωμένο σύνολο που ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο, η "Μεγάλη Κυρία" πήρε αυτό που ήθελε. Δηλαδή το αποτέλεσμα που της δίνει το πλεονέκτημα για πρόκριση στη ρεβάνς στην έδρα της. Στο 25 ο Κόντε πάγωσε το Ολντ Τράφορντ, αφού μετά από πάσα του Εντγκαρ Ντάβιντς έγραψε το 1-0. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και μάλιστα στο 75 ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Ιουλιάνο, ενώ στο 75 τους ακυρώθηκε γκολ του Κιν σαν οφσάιντ. Στο 90 ήρθε η λύτρωση για τους Εγγλέζους με τον Ράιαν Γκιγκς που ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε παράταση στα όνειρα της ομάδας του για πρόκριση στο τελικό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ