Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ
την αποστολή ελληνικού στρατού σε Αλβανία και ΠΓΔΜ

Αλέκα Παπαρήγα: Η ελληνική κυβέρνηση είχε περιθώρια να πράξει αλλιώς, αλλά δεν ήθελε

1.Είναι άμεσο και επιτακτικό καθήκον ο ελληνικός λαός και η νεολαία να ματαιώσουν την έξοδο ελληνικού στρατιωτικού Σώματος στην Αλβανία και στην ΠΓΔΜ, όπως έκανε ο αδούλωτος λαός μας τα χρόνια της Κατοχής. Το ελληνικό Σώμα θα παίξει το ρόλο τμήματος στρατού κατοχής στις γειτονικές χώρες, θα πάρει μέρος στο ματοκύλισμα του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Να βάλουμε φραγμό σε ανοιχτή πολεμική, επεκτατικού χαρακτήρα, ενέργεια της χώρας μας, την πρώτη τόσο απροκάλυπτα επιθετική μετά τον πόλεμο της Κορέας. Ο δήθεν ανθρωπιστικός χαρακτήρας της αποστολής είναι μόνο για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

2.Η ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύεται άκρως επικίνδυνη για τη χώρα μας και την ειρήνη στα Βαλκάνια, γιατί δίνει χέρι βοήθειας στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους. Αυτή η πολιτική θα φέρει τη χώρα μας σε εχθρική θέση έναντι λαών που δε μας φταίνε σε τίποτε, θα φέρει τη χώρα μας σε θέση περικύκλωσης από κράτη προτεκτοράτα, με αποτέλεσμα να τεθεί ζήτημα στην πορεία αμφισβήτησης των ελληνικών συνόρων από βορά. Με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα, ο ελληνικός λαός πρέπει να αναμένει ένα μεγάλο κύμα εσωτερικής βίας και τρομοκρατίας. Είναι και αυτός ένας πρόσθετος λόγος που πρέπει να σταματήσουμε τη συμμόρφωση της χώρας στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ.

3.Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε και έχει περιθώρια να αλλάξει στάση και να αντισταθεί, να απεγκλωβιστεί από τη συμμόρφωση στο ΝΑΤΟ, αλλά δε θέλει, γιατί στηρίζει τα συμφέροντα των πλουτοκρατών που πλουτίζουν από τον πόλεμο και τη διανομή των αγορών. Το σύνθημα ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ είναι ίδιο σύνθημα με το σύνθημα ΠΡΩΤΑ Η ΓΑΛΛΙΑ που χρησιμοποίησε ένα ισχυρό ρεύμα πολιτικών ηγετών και στρατιωτικών της προπολεμικής Γαλλίας. Αυτό το σύνθημα συνδυάστηκε με διαδοχικούς συμβιβασμούς με τη ναζιστική Γερμανία, με αποκορύφωμα την κατάρρευση του γαλλικού μετώπου. Τέτοια Ελλάδα μας ετοιμάζουν. Ομως, είμαστε βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός τελικά δε θα το επιτρέψει. Δεν πρέπει να το επιτρέψει!

4.Σήμερα δε φθάνει να φωνάζουμε να σταματήσει ο πόλεμος σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας, δε φθάνει να φωνάζουμε κάτω το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Πρέπει να προφυλάξουμε και να προφυλαχτούμε από τα περίφημα "ειρηνευτικά σχέδια" που ψήνονται στους φούρνους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και βρίσκονται σήμερα στα χέρια των υποκριτικών και συμβιβαστικών ειρηνόφιλων δυνάμεων της Ευρώπης. Ανάμεσά τους φιγουράρουν και αριστερές δυνάμεις ή αριστεροφανείς δυνάμεις που φλερτάρουν τη σοσιαλδημοκρατία. Ολα τα σχέδια που ψιθυρίζονται ή πέφτουν στο τραπέζι αποτελούν την κερκόπορτα για τη διάλυση της ΝΟΓ και τη δημιουργία ενός κλειστού απροστάτευτου σερβικού κράτους.

5.Το ειρηνευτικό σχέδιο το έχουν στα χέρια τους αυτοί που αντιστέκονται, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Να σταματήσει ο πόλεμος, να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να φύγουν οι νατοϊκοί μεσολαβητές που φοράνε πολλά ονόματα και μάσκες. Μόνο έτσι θα μπορέσουν Σέρβοι και Αλβανοί να ζήσουν ειρηνικά σε μια ενιαία Γιουγκοσλαβία.

6.Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για το γεγονός ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να πραγματοποιήσει προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο τέλος Απρίλη, με πρόσχημα τις διακοπές του Πάσχα, ενώ το ΚΚΕ είχε καταθέσει το αίτημα εντός των κανονικών προθεσμιών. Θέλει, για άλλη μια φορά, να φέρει τον ελληνικό λαό προ τετελεσμένων.

7.Η ελληνική κυβέρνηση, οι άλλες νατοϊκές κυβερνήσεις, να πάψουν να καπηλεύονται το πραγματικό δράμα των προσφύγων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ