Σάββατο 3 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε "απευθείας σύνδεση"

Οταν ο ιμπεριαλισμός αποφασίζει να επιβάλει τα σχέδιά του με τον πόλεμο, τότε τα πάντα υποτάσσονται στο στόχο της "νίκης" και παντού επικρατεί "στρατιωτικός νόμος". Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του βρώμικου πολέμου, που ξεκίνησαν ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, όπου κυβερνήσεις, "οικονομία", ΜΜΕ κλπ. επιστρατεύονται για την "τελική νίκη", επιχειρώντας μια πρωτοφανή παραπλάνηση και χειραγώγηση ολόκληρων λαών και τον εθισμό τους στα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους.

Ειδικά τα μεγάλα "ανεξάρτητα" ΜΜΕ των "προηγμένων κρατών" της Δύσης έχουν συντονιστεί απόλυτα από το κέντρο της πολεμικής προπαγάνδας στην Ουάσιγκτον και το Γενικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Το δόγμα που κυριαρχεί είναι ένα: "αλήθεια είναι ό,τι λέει η Ουάσιγκτον". Η άλλη πλευρά είναι είτε θαμμένη είτε προβοκάρεται και συκοφαντείται. Τα παραδείγματα είναι πολλά και χαρακτηριστικά. Η... εκτέλεση του Ρουγκόβα και άλλων ηγετικών στελεχών του UCK - μέχρι και νεκρολογίες δημοσίευσαν (!), η συνάντηση Μιλόσεβιτς - Ρουγκόβα που θάφτηκε, οι "σερβικές αγριότητες" στο Κοσσυφοπέδιο, για να δικαιολογηθεί η χερσαία επέμβαση και ο - επίσημος - εξοπλισμός του UCK.

Φυσικά, αυτά δε συμβαίνουν μόνο στη Δύση, αλλά και στη χώρα μας, αλλά βέβαια σε μικρότερη έκταση, λόγω του φρονήματος του ελληνικού λαού και των βαθιών αντιαμερικανικών αισθημάτων. Παρ' όλα αυτά ορισμένα κανάλια (Μέγκα) και εφημερίδες ("Βήμα", "Εξουσία"), αναλυτές (Σωμερίτης, Πρετεντέρης, Παπαχελάς), βαδίζουν στην ίδια γραμμή, δηλαδή, "πρώτα το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ". Ας μην αμφιβάλλουν καθόλου ότι ήδη ο λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ