Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας

ΠΑΡΙΣΙ.-

Αύξηση παρουσίασε το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία, τον περασμένο Φλεβάρη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν, χτες, στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εργασίας. Εντούτοις, η γαλλική κυβέρνηση επιμένει ότι δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για την πορεία της οικονομίας της χώρας.

Το 11,5% έφθασε, επισήμως, το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία, από 11,4%, ποσοστό με το οποίο έκλεισε το 1998, ενώ - όπως ανακοινώθηκε - αυξήθηκε κατά 6% το ποσοστό απώλειας εργασίας. Την ανησυχία τους έσπευσαν να εκφράσουν πολλοί οικονομικοί αναλυτές, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι η διαδικασία ενίσχυσης του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης της χώρας είναι ιδιαίτερα εύθραυστη. Μάλιστα, ο οικονομολόγος της Credit Lyonnais, Ολιβιέ Ελουέρ, χαρακτήρισε "ψυχολογικό σοκ" τα νέα στοιχεία, καθώς - όπως τόνισε - τα τελευταία δύο χρόνια οι δείκτες της γαλλικής οικονομίας παρουσίαζαν μια αργή, αλλά σταθερή πρόοδο.

Ψυχραιμία συνέστησε, από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Ντομινίκ Στράους - Καν, ο οποίος τόνισε ότι "δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας, αφού κάποιοι μήνες θα είναι καλοί και κάποιοι όχι, αλλά αυτό που έχει τη μέγιστη σημασία είναι το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα". Πάντως, παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις του Στράους - Καν, η γαλλική κυβέρνηση προχώρησε σε αλλαγή των αρχικών της εκτιμήσεων για το ποσοστό ανάπτυξης της οικονομίας μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 1999, μειώνοντας τις προβλέψεις της από 2,4%-2,7% σε 2,2%-2,5%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ