Τετάρτη 31 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕΡΒΙΑΣ
Θέλουν να μας υποτάξουν

Ευχαριστήρια επιστολή προς τους εργαζόμενους της Ελλάδας, που διαδηλώνουν ενάντια στη ΝΑΤΟική εισβολή

Το Αυτόνομο Συνδικάτο Εργαζομένων στις τράπεζες, ασφαλιστικές εΕταιρίες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Σερβίας,με επιστολή του εκφράζει τη χαρά των μελών του Συνδικάτου για τις εκδηλώσεις που γίνονται στη χώρα μας ενάντια "στις κτηνώδεις και παράλογες επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ".Και προσθέτει ότι οι διαδηλώσεις αυτές "επιβεβαιώνουν την πεποίθησή μας ότι η αντίστασή μας είναι δίκαιη και τη στηρίζει ο ελληνικός λαός και όλοι οι άνθρωποι ανά τον κόσμο, που αγαπούν την ελευθερία".

Το συνδικάτο τονίζει ακόμα πως: "επιβεβαιώνεται ότι η λεγόμενη "νέα τάξη πραγμάτων" και οι πρωταγωνιστές της, οι ΗΠΑ και η Δυτική Συμμαχία, πίσω από τους λεκτικούς ισχυρισμούς για δημοκρατία, ελευθερία και πρόοδο, κρύβουν τους πραγματικούς σκοπούς τους, που είναι ο νόμος του ισχυρότερου, η υποταγή των μικρότερων λαών και η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων άλλων λαών, με στόχο την εγωιστική και αποκλειστική ευημερία μόνο των χωρών της Δυτικής Συμμαχίας και των ΗΠΑ".

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ, με επιστολή προς τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων,ζητά την παρέμβαση του ευρωπαϊκού συνδικαλιστικού κινήματος για να σταματήσουν οι πολεμικές επιχειρήσεις στη Γιουγκοσλαβία.

Στην επιστολή, η ΓΣΕΕ ζητά να γίνουν παρεμβάσεις στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και να γίνουν σεβαστά τα υφιστάμενα σύνορα στα Βαλκάνια. Η θέση της αυτή κοινοποιήθηκε και στη Διεθνή Συνομοσπονδία Ελευθέρων Συνδικάτων και στις εθνικές συνομοσπονδίες των ευρωπαϊκών χωρών.

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ πρότεινε στις Συνομοσπονδίες Γαλλίας και Ιταλίας, συνάντηση στη Ρώμη για τη συνέχιση των πρωτοβουλιών παύσης των επιθέσεων. Η ΓΣΕΕ κατέθεσε 500 χιλ. δραχμές σε λογαριασμό που άνοιξε στην Εθνική Τράπεζα για την οικονομική ενίσχυση του λαού της Γιουγκοσλαβίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ