Τετάρτη 31 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΟΥΣΑ
Απεργία σήμερα κόντρα στα αφεντικά του πολέμου

Με 24ωρη απεργία, σήμερα Πέμπτη, και συγκέντρωση συμπαράστασης στο σερβικό λαό στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Καρατάσου, κλιμακώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας (ΕΚΝ) τις αντιδράσεις του ενάντια στη δολοφονική αμερικανοΝΑΤΟική επέμβαση κατά της Νέας Γιουγκοσλαβίας.

Στο κάλεσμα του ΕΚΝ για μια παλλαϊκή αντίσταση ενάντια στη "νέα τάξη πραγμάτων", που επιβουλεύεται τα συμφέροντα των λαών της περιοχής, ανταποκρίθηκαν με κοινές αποφάσεις τους ο Δήμος Νάουσας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιοβιοτεχνών, ο Εμπορικός Σύλλογος, σύσσωμα τα σωματεία του ΕΚΝ, ενώ χτες βράδυ συνεδρίαζαν, με σκοπό να πάρουν θέση, η τοπική ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων και οι Αγροτικοί Σύλλογοι.

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία που κήρυξε και στην προσυγκέντρωση που θα γίνει στις 6.30 μ.μ. έξω από το ΕΚΝ για να απαιτήσουν να σταματήσουν άμεσα οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία. Το ΕΚΝ καταγγέλλει την υποκριτική στάση και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και καλεί όλον το λαό να αντιδράσει πριν να είναι αργά.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους και το λαό της Νάουσας ο πρόεδρος του ΕΚΝ επισημαίνει: "Θα πρέπει ο κάθε εργαζόμενος να βγει στο δρόμο, γιατί έχει χρέος να το κάνει.Οι ηγέτες και η Ευρωπαϊκή Ενωση σύρονται πίσω από τα συμφέροντα των Αμερικανών για το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και όλων των Βαλκανίων. Από αυτόν τον πόλεμο θα είναι χαμένοι όλοι οι λαοί των Βαλκανίων, γι' αυτό πρέπει άμεσα να σηκωθεί το φιλειρηνικό κίνημα που θα βάλει φραγμό στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οι λαοί των Βαλκανίων μπορούν και πρέπει να σταματήσουν τον βρώμικο πόλεμο. Ολοι οι εργαζόμενοι, μαζί με όλον το λαό, πρέπει να βγουν στους δρόμους και να δηλώσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους στο σερβικό λαό". Τέλος ο Χ. Τρεμπελής καλεί την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας, όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να ενημερώσουν το λαό για την εμπλοκή της χώρας μας και να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και της "νέας τάξης πραγμάτων" που στο όνομα των οικονομικών συμφερόντων θέλουν να βάψουν στο αίμα τη Βαλκανική".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ