Παρασκευή 26 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
Εκκληση για αγωνιστική αντίσταση

Με ανακοίνωσή της για τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία η Επιτροπή Δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ - Αμστερνταμ,συγκεκριμένα τέσσερα μέλη της, η Μαρία Δελιβάνη - Νεγρεπόντη,καθηγήτρια Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο Αντώνης Ντρέκος,πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, ο Σωκράτης Μαντζουράνης,αντιπρόεδρος της ΟΣΠΑ και ο Γιώργος Τσαπόγας,αναφέρουν:

"Ευρισκόμενοι σήμερα 24/3 στις Βρυξέλλες, την καρδιά του Ευρωκοινοβουλίου και του ΝΑΤΟ, για τη διεύρυνση των Συνθηκών, της ΕΥΡΩ-ΟΝΕ πορείας, πληροφορηθήκαμε με αποτροπιασμό, αγανάκτηση και οδύνη τους μαζικούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η αμερικανοΝΑΤΟική τρομοκρατία κατά του Βελιγραδίου, της Πρίστινας και του Μαυροβουνίου".

Και συνεχίζουν: "Ως μέλη της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ - Αμστερνταμ εκφράζουμε μαζί με τον αποτροπιασμό μας για το αποκρουστικό πρόσωπο της "νέας τάξης πραγμάτων" έκκληση αγωνιστικής αντίστασης σ' αυτή την απροκάλυπτη πολεμική ενέργεια, που μπορεί να συμπαρασύρει στον όλεθρο όχι μόνο τα Βαλκάνια, αλλά και γενικότερα τους λαούς της Μεσογείου.

Οι ευθύνες της ΕΕ είναι αυτονόητες, γιατί όχι μόνο δεν καταδικάζει, αλλά ουσιαστικά συστρατεύεται σ' αυτή την πορεία της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και αταξίας.

Απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση και τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταδικάσουν το έγκλημα. Η ευθύνη της κυβέρνησης γίνεται βαρύτατη με την εκχώρηση βάσεων και διευκολύνσεων που χρησιμοποιούνται, μεταβάλλοντας τον ελληνικό χώρο σε πεδίο εξόρμησης των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων".

Καταλήγοντας τα μέλη της Επιτροπής υπογραμμίζουν:

"Είναι βέβαιο ότι συνδικαλιστικοί και πνευματικοί φορείς, ο ελληνικός λαός και όσα ΜΜΕ δεν έχουν ενταχθεί στην παραπληροφόρηση θα ενώσουν τη φωνή αντίστασης και ανατροπής αυτής της άγριας επιθετικότητας, που μόνο φρίκη, αίμα και δυστυχία θα φέρει στους λαούς".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ