Παρασκευή 26 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτικός κλοιός στο ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις - εκτελεστές

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη ΝΑΤΟική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του για τη ΝΑΤΟική επίθεση στη Γιουγκοσλαβία, το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό, τη νεολαία να ξεσηκωθεί, να απαιτήσει να φύγει το ΝΑΤΟ από την περιοχή και να σταματήσει ο πόλεμος. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζονται τα παρακάτω:

"Αυτή τη στιγμή που οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι μακελάρηδες ξεκίνησαν τη φονική επίθεση, για τον ελληνικό λαό, τη νεολαία, μια επιλογή υπάρχει. Να ξεσηκωθούν, να σταθούν στο πλευρό του λαού της Γιουγκοσλαβίας και να απαιτήσουν να φύγει το ΝΑΤΟ από την περιοχή, να σταματήσει ο πόλεμος.

Ο ελληνικός λαός και η νεολαία να απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να βγει από το βρώμικο πόλεμο. Να συντονιστεί με κυβερνήσεις και χώρες που αντιστέκονται, όπως τη Ρωσία, την Κίνα και άλλες, προκειμένου να υπάρξει ένας μεγάλος πολιτικός κλοιός στο ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις - εκτελεστές.

Ολος ο λαός, όλοι μας, η νεολαία, σύσσωμοι τώρα πρέπει να υψώσουμε φωνή καταδίκης στο ΝΑΤΟ, να απαιτήσουμε η ελληνική κυβέρνηση να παγώσει τη συμμετοχή της στον Οργανισμό. Να κλείσουν οι βάσεις, να γυρίσουν οι Ελληνες φαντάροι από τη Βοσνία και την Αλβανία, να μη βγει ούτε ένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Να επιβάλει ο ελληνικός λαός μια πολιτική που συμφέρει την ειρήνη, την Ελλάδα και τους λαούς των Βαλκανίων.

Δεν μπορεί να επιτρέψουμε άλλο την κυβερνητική υποκρισία, την εγκληματική στάση της κυβέρνησης. Ενας λαός που θέλει, ΜΠΟΡΕΙ".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ