Τρίτη 16 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προσκλητήριο συσπείρωσης και αγώνα

Στην επιχείρηση "Μιμίκος" περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ. Γ. Σταυρόπουλος: "Να οικοδομήσουμε το δικό μας μέτωπο πάλης"

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας). -

Πριν δυο χρόνια ούτε μπορούσαν να το φανταστούν. Σήμερα το σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση λευκού κρέατος ΜΙΜΙΚΟΣ αριθμεί κοντά 530 μέλη από το συνολικό αριθμό των 700 εργαζομένων που απασχολεί η επιχείρηση και συνεχώς γράφονται νέα μέλη.

Το σωματείο, με τη συσπείρωση των εργαζομένων γύρω απ' αυτό και την ενότητα, διεκδίκησε και πέτυχε να καταβάλλεται η αμοιβή τουλάχιστον της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, επιδόματα, αναδρομικά και άλλα δικαιώματα των εργαζομένων και να βγουν από το "τούνελ" του γκέτο όπου βρίσκονταν. Εχουν, όμως, πολλά ακόμα να κάνουν, αν... προφτάσουν, αφού κυβέρνηση και Αγροτική Τράπεζα, υλοποιώντας εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των πολυεθνικών, έθεσαν υπό διωγμό τον κλάδο του λευκού κρέατος και την επιχείρηση ΜΙΜΙΚΟΣ σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία μέχρι τη διάλυση της εταιρίας και την απόλυση όλων των εργαζομένων.

Το θέμα της ενότητας και της πολιτικοποίησης της πάλης των εργαζομένων, ως προϋπόθεση για την ανατροπή της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής και της αντίστασης στα σχέδια κυβέρνησης - ΕΕ - βιομηχάνων, έθιξε στην αρχή της ομιλίας του το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Γ. Σταυρόπουλος,ο οποίος επικεφαλής κλιμακίου της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ επισκέφτηκε την επιχείρηση, συναντήθηκε με εκπροσώπους του σωματείου και μίλησε σε συγκέντρωση πάνω από 150 εργαζομένων - γυναικών στην πλειοψηφία τους - που εργάζονταν τη μέρα αυτή στο πτηνοσφαγείο.

"Σήμερα που στην Εύβοια - όπως και σ' ολόκληρη τη χώρα - οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι ΕΒΕ και γενικά τα λαϊκά στρώματα δέχονται ολομέτωπη και καθολική επίθεση σε εργασιακές σχέσεις, 8ωρο, ασφαλιστικό, που δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν μπει στην "Προκρούστεια κλίνη" του "εθνικού στόχου" της ΟΝΕ και της "σύγκλισης" - τόνισε ο Γ. Σταυρόπουλος - οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο παρά τη συσπείρωση, την ενότητα και τον αγώνα. Και αυτό στην κατεύθυνση της δημιουργίας του δικού τους μετώπου, που θα έρθει σε σύγκρουση μ' αυτές τις πολιτικές επιλογές και τους εκφραστές τους και θα επιβάλει το δικό του δρόμο ανάπτυξης σε φιλολαϊκή κατεύθυνση". "Εμείς, συνέχισε, θέλουμε μια Ελλάδα παραγωγική και όχι μια χώρα του τζόγου, του Χρηματιστηρίου και της ανεργίας ή μια χώρα που θ' αποφασίζει η "αγορά" αν θα έχουμε κλάδο λευκού κρέατος, ναυπηγική βιομηχανία, δημόσιο ΟΤΕ, ΔΕΗ, ή ΛΑΡΚΟ, όπως λέει και πράττει η κυβέρνηση και τα κόμματα της ΟΝΕ".

Αναφερόμενος ο ομιλητής στο ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος και στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τόνισε ότι πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, αφού κανένας δεν έχει νομιμοποιήσει αυτές τις ηγεσίες να δέχονται όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα στο όνομα του "κοινωνικού διαλόγου" της απάτης.

"Γι' αυτό, κατέληξε, η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα και η ανάδειξη του ταξικού πόλου - απέναντι στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό των ηγεσιών - που θα στηρίξει και θα παλέψει για τα συμφέροντα των εργαζομένων, πρέπει να είναι η απάντηση, για να βάλουν οι εργαζόμενοι τη δική τους σφραγίδα". Τέλος, απευθύνθηκε κάλεσμα συμμετοχής στο σωματείο στην πανελλαδική σύσκεψη στις 3 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ