Πέμπτη 11 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Ο λαός αντιστέκεται
Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Κυριακή στο Λιτόχωρο. Να γίνει βήμα καταγγελίας για τη μετατροπή της περιοχής σε προτεκτοράτο των Αμερικανών

Εμπρακτα πια, ο λαός καλείται να δείξει την αντίθεσή του στη ΝΑΤΟική εισβολή, που διεξάγεται στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, με τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει την Κυριακή 14 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Λιτόχωρο Πιερίας, ένα από τα σημεία εξέλιξης της επιχείρησης προώθησης του εκστρατευτικού σώματος του ιμπεριαλιστικού μπλοκ, για το Κόσσοβο.

Η συγκέντρωση διοργανώνεται από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Ηδη, ειρηνόφιλοι πολίτες από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τις γύρω περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνουν τη μαζική συμμετοχή τους, προκειμένου να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η απαράδεκτη καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και η μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο των μακελάρηδων των λαών της Βαλκανικής.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί όλο το λαό να διαδηλώσει την αλληλεγγύη του στο σέρβικο λαό και να απαιτήσει να φύγουν οι Αμερικάνοι και ΝΑΤΟικοί φονιάδες από την Ελλάδα, να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Την κινητοποίηση στηρίζουν η Επιτροπή Ειρήνης Θεσσαλονίκης και η Παναθηναϊκή Επιτροπή Ειρήνης και καλούν τον λαό να ενισχύσει με την παρουσία του το μεγάλο κομβόι ειρήνης, που θα ξεκινήσει την Κυριακή το πρωί από την Πλατεία Κάνιγγος στην Αθήνα και το Αγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Τα λεωφορεία από την πλατεία Κάνιγγος θα αναχωρήσουν στις 6 και 6.30 το πρωί της Κυριακής, ενώ από τη Θεσσαλονίκη η αναχώρηση θα γίνει στις 10 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν οι πολίτες από την Αθήνα στα τηλ. 38.44.853 - 38.43.444 - 38.27.303 και από τη Θεσσαλονίκη στο 220.571 - 858.102.

Η ΝΕ της ΠΕΑΕΑ και της ΠΕΕΠΠ Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους αντιστασιακούς, τους πατριώτες και δημοκράτες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι του Λιτοχώρου, απαιτώντας την άμεση αποχώρηση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από τα ελληνικά εδάφη. Γι' αυτόν το σκοπό, η ΝΕ της ΠΕΑΕΑ έχει ναυλώσει 2 λεωφορεία, που θα αναχωρήσουν την Κυριακή, στις 9 π.μ. από το Αγαλμα του Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ