Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λείπει η σοβαρότητα

Από την περασμένη βδομάδα (26.2.1999) ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) είχε προσκαλέσει τους δημοσιογράφους στη χτεσινή του ημερίδα για τη "μείωση της βλάβης από τις ψυχοδραστικές ουσίες", που θα άρχιζε στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ στις 9 πμ. Προχτές στάλθηκε από το υπουργείο Υγείας νέα πρόσκληση του ΟΚΑΝΑ που καλούσε τους δημοσιογράφους για χτες σε συνέντευξη Τύπου στις 12, για το ίδιο θέμα στον ίδιο χώρο όπου γινόταν η ημερίδα.

Ετσι έγινε διακοπή της ημερίδας και δόθηκε μια συνέντευξη με παρόντα τον υφυπουργό Πρόνοιας Θ. Κοτσώνη.

Χτες πάλι η εφημερίδα "Εξουσία" δημοσίευσε ολοσέλιδο ρεπορτάζ - με έγχρωμες φωτογραφίες - με το θέμα αυτό για το οποίο είχαν προσκληθεί όλοι οι δημοσιογράφοι του υγειονομικού ρεπορτάζ, με έγχρωμες φωτογραφίες.

Ομως, κύριοι επιστήμονες και κύριοι της πολιτικής ηγεσίας: Τα ναρκωτικά είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν προσφέρονται για πολιτική πασαρέλα και δημοσιοσχεσίτικες επιλογές.

Ο "Ριζοσπάστης" δεν έχει το άγχος του ανταγωνισμού. Οφείλει όμως να επισημάνει αυτόν τον οδυνηρό εκφυλισμό σε ένα θέμα που χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συμβολή και μάλιστα η σωστή ενημέρωση διά του Τύπου.

Ομως η κοντόφθαλμη πολιτική κάποιων ακυρώνει ακόμα και τη δυνατότητα της ευρύτερης διά του Τύπου ενημέρωσης για κάποια έστω και αμφιλεγόμενα βήματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ