Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανεξέλεγκτοι λατόμοι στο Πήλιο

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Στο Πήλιο, στην τοποθεσία Τησαίον Ορος και συγκεκριμένα στο τμήμα Σαρακίνο,λειτουργούν λατομεία εξόρυξης μαρμάρων με άδεια εκμετάλλευσης, χωρίς να τηρείται, όμως, καμία από τις συμβατικές υποχρεώσεις, που έχουν οι ιδιοκτήτες των λατομείων αυτών σε σχέση με την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

Αυτό καταγγέλλουν με Ερώτηση, που απευθύνουν προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ και Γεωργίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής.

Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν: "Η εικόνα του βουνού που βλέπει κανείς από τη θάλασσα είναι τραγική. Το περιβάλλον καταστρέφεται, η θάλασσα μπαζώνεται, με κίνδυνο πρόσκρουσης των καραβιών της παράκτιας αλιείας. Με δύο λόγια, δε λαμβάνεται κανένα μέτρο περιβαλλοντικής προστασίας και αποκατάστασης του φυσικού τοπίου".

Τέλος, απευθύνουν προς τους υπουργούς τα εξής καίρια ερωτήματα:

  • Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να εφαρμοστούν οι συμβατικοί όροι περιβαλλοντικής προστασίας και αποκατάστασης του τοπίου, ιδιαίτερα του θαλάσσιου μετώπου;
  • Εγινε, πότε και σε ποιους, καταλογισμός ποινικών ή άλλων ευθυνών για την κατάφωρη παραβίαση της υφιστάμενης νομοθεσίας, καθώς και των συμβατικών υποχρεώσεων των λατομικών επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη περιοχή;

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ