Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Απάντηση η ενίσχυση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας

Τις μεθοδεύσεις των παρατάξεων ΠΑΣΠ - ΔΑΠ και των στηριγμάτων τους καταγγέλλουν οι ΠΚΣ, με αφορμή τη συζήτηση για την ημερομηνία των εκλογών

Για "Ιερή Συμμαχία εκφυλισμού του φοιτητικού κινήματος" κάνουν λόγο οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας, αναφερόμενες στην προσπάθεια που κάνουν οι παρατάξεις ΠΑΣΠ - ΔΑΠ - ΕΑΑΚ στα ΑΕΙ να γίνουν οι φοιτητικές εκλογές τρεις βδομάδες μετά το Πάσχα. Οι ΠΚΣ χαρακτηρίζουν ως "πρόκληση για κάθε σπουδαστή" και την απόφαση του απερχόμενου ΚΣ της ΕΣΕΕ για εκλογές στα ΤΕΙ στις 28 Απρίλη.

"Οι παρατάξεις ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - ΕΑΑΚ σαν όψιμοι θεματοφύλακες του φοιτητικού κινήματος καλούν το "απερχόμενο" ΚΣ της ΕΦΕΕ, αυτό που με ευθύνη δική τους δεν υπάρχει, για να αποφασίσουν ημερομηνία διεξαγωγής 28 Απρίλη, με λίγα λόγια φοιτητικές εκλογές 3 εβδομάδες μετά το Πάσχα", τονίζουν οι ΠΚΣ, αναφέροντας ότι οι παραπάνω παρατάξεις έχουν στόχο "η φετινή προεκλογική περίοδος να απέχει όσο το δυνατόν περισσότερο από τους αγώνες του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος. Επιπλέον επιθυμούν διακαώς η προεκλογική περίοδος να είναι σύντομη, ώστε να κυριαρχήσει το σποτ, η διαφήμιση, η παγκινητοποίηση ρουσφετολογικών μηχανισμών της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Τέλος, εκλογές στις 28 Απρίλη σημαίνει παραπομπή της διεξαγωγής του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου κάποια μέρα, κάποιο χρόνο - και αν - τον 21ο αιώνα", τονίζουν οι ΠΚΣ.

"Είναι ξεκάθαρο πως αυτό που τους φοβίζει περισσότερο είναι να εκφραστεί μέσα από τις φοιτητικές εκλογές η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση των φοιτητών απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και τις επιταγές της ΕΕ για την εκπαίδευση.Γι' αυτό ακριβώς θέλουν φοιτητικές εκλογές εκφυλισμένες, άχρωμες, μακριά από τα συμπεράσματα και το στίγμα των αγώνων", τονίζουν οι ΠΚΣ, καλώντας "απέναντι σ' αυτή την Ιερή Συμμαχία εκφυλισμού του φοιτητικού κινήματος", οι φοιτητές μέσα τις μαζικές τους διαδικασίες να απαιτήσουν Φοιτητικές Εκλογές στις 30 Μάρτη."Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί η διεξαγωγή του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου μετά το Πάσχα", τονίζουν, επισημαίνοντας ότι μόνος δρόμος για ν' αλλάξει πορεία το φοιτητικό κίνημα είναι συσπείρωση στις Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας και "η πάλη για να γίνουν οι αγώνες αντάξιοι των αναγκών και των οραμάτων μας".

Στα ΤΕΙ

Στο μεταξύ, το "απερχόμενο" ΚΣ της ΕΣΕΕ έχει ήδη αποφασίσει οι εκλογές στα ΤΕΙ να γίνουν στις 28 Απρίλη, ενώ δεν όρισε ημερομηνία διεξαγωγής του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου. "Είναι φανερό ότι οι παρατάξεις ΔΑΠ - ΠΑΣΠ που έβαλαν την υπογραφή τους για να γίνουν οι εκλογές μετά το Πάσχα δεν το έκαναν τυχαία κι ούτε χωρίς προσυνεννόηση", τονίζουν οι ΠΚΣ και επισημαίνουν και τις ευθύνες του ΣΥΝ που ψήφισε "παρών" και των ΕΑΑΚ "που ενώ έφτιαξαν κι αυτοί κλίμα για εκλογές στις 28 Απρίλη, τελικά υποκριτικά συνηγόρησαν με την πρόταση της ΠΚΣ για 30 Μάρτη".

"Οι συγκεκριμένες παρατάξεις έχουν στο μυαλό τους μια εκλογική μάχη κοινοβουλευτικού τύπου και με κανένα τρόπο εκλογές κινήματος. Εχουν όλο το χρόνο μπροστά τους να προετοιμάσουν ένα ανεπανάληπτο όργιο ρουσφετιού - εξαγοράς κι εκβιασμών, έχουν εμπειρία άλλωστε οι κλαδικές και οι τοπικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να "δουλεύουν" έτσι όπως μόνο αυτοί ξέρουν κατά τη διάρκεια του Πάσχα", καταγγέλλεται. Παράλληλα η ΠΚΣ καταγγέλλει ότι οι συγκεκριμένες παρατάξεις "θέλουν να συνεχίσουν την καρεκλοκενταυρική καρικατούρα του δήθεν ψευδοΚΣ της ΕΣΕΕ, με σκοπό να στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική που στέλνει τα ΤΕΙ με ελεύθερη πτώση σε επίπεδα ΙΕΚ και φράζουν το δρόμο για νέους αγώνες". Η ΠΚΣ απαντά ότι οι παρατάξεις αυτές ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι μικραίνοντας την προεκλογική περίοδο και θάβοντας για μια ακόμα φορά το Πανσπουδαστικό Συνέδριο, θα μπορέσουν να αντιστρέψουν το κλίμα στους σπουδαστές που δεν τους ευνοεί. "Διαισθάνονται και οι ίδιοι ότι οι συντονισμένοι αγώνες των σπουδαστών ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, η δημιουργία του Πανελλαδικού Συντονιστικού των ΤΕΙ αποτελεί το πρώτο δείγμα ότι η εκλογική μάχη γι' αυτούς δε θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση", τονίζουν οι ΠΚΣ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ