Τρίτη 2 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
3Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΜΕΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στόχος η συσπείρωση και ο αγώνας

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και με εποικοδομητικό διάλογο, έγινε την Κυριακή 28 Φλεβάρη η 3η Τομεακή Συνδιάσκεψη του Τομέα Ιδιωτικών Σχολών της ΚΝΕ. Η συζήτηση ανέδειξε τα θετικά στοιχεία και εντόπισε τις αδυναμίες, εξετάζοντας τα συμπεράσματα και τους δείκτες της δράσης του Τομέα τον προηγούμενο χρόνο.

Αντιπροσωπευτικό της διαδικασίας ήταν το πείσμα και η θέληση όλων για το ανέβασμα της συλλογικής και ατομικής δράσης, με στόχο τη μαζικοποίηση της ΚΝΕ στον ιδιόμορφο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Σε ένα χώρο, όπου οι νέοι αναζητούν μια άλλη διέξοδο, από αυτή που τους πλασάρουν, την οποία μπορούν να τη βρουν στο πρόσωπο της ΚΝΕ.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις αντικειμενικές δυσκολίες και δυνατότητες που υπάρχουν στις ιδιωτικές σχολές, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την κατάσταση και τα προβλήματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, την ασυδοσία και την κερδοσκοπία που ευδοκιμούν στους κόλπους της, αλλά και τα όνειρα και τις ελπίδες των νέων. Ορίστηκε ως πρώτο μέλημα η ανάπτυξη του κινήματος, η συγκρότηση του παλλαϊκού μετώπου για την παιδεία, η συσπείρωση των σπουδαστών γύρω από το Σύλλογο Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών και την ΚΝΕ, με στόχο τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Το νέο συμβούλιο και η γραμματέας του ΤομέαΝέλλη Γεωργοπούλου,δυναμωμένοι από την εμπειρία της δίχρονης δράσης τους, δεσμεύτηκαν να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για την πραγματοποίηση και υπέρβαση των στόχων που τέθηκαν. Τη συνδιάσκεψη παρακολούθησε, εκ μέρους του Γραφείου της ΚΟΑ, ο Νίκος Καλούτσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ