• Γ. Αλαγοσκούφης: Δε χρειάζεται να αποδυναμωθεί άλλο ο πρωθυπουργός!
  • - Πλήρως εναρμονισμένος με τις ανησυχίες των μεγαλοβιομηχάνων περί δήθεν κινδύνου για την ένταξη στην ΟΝΕ εμφανίζεται ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος χθες έριξε και άλλο τους τόνους της κριτικής προς την... - 1999-02-25 00:00:00.0"/>
  • Γ. Αλαγοσκούφης: Δε χρειάζεται να αποδυναμωθεί άλλο ο πρωθυπουργός!
  • - Πλήρως εναρμονισμένος με τις ανησυχίες των μεγαλοβιομηχάνων περί δήθεν κινδύνου για την ένταξη στην ΟΝΕ εμφανίζεται ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος χθες έριξε και άλλο τους τόνους της κριτικής προς την... - 1999-02-25 00:00:00.0" /> Πάνω απ' όλα η είσοδος στην ΟΝΕ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 6
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    Πάνω απ' όλα η είσοδος στην ΟΝΕ
    • Στη γραμμή της "εθνικής ομοψυχίας" ο Κ. Καραμανλής ρίχνει τους "αντιπολιτευτικούς" τόνους, στο όνομα της ΟΝΕ και... περιμένει τις βουλευτικές εκλογές
    • Γ. Αλαγοσκούφης: Δε χρειάζεται να αποδυναμωθεί άλλο ο πρωθυπουργός!

    Πλήρως εναρμονισμένος με τις ανησυχίες των μεγαλοβιομηχάνων περί δήθεν "κινδύνου" για την ένταξη στην ΟΝΕ εμφανίζεται ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος χθες έριξε και άλλο τους τόνους της "κριτικής" προς την κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση Οτσαλάν, αποφεύγοντας συνειδητά να θέσει θέμα πρόωρων εκλογών. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να πείσει ότι το κόμμα του μπορεί να εγγυηθεί τον "ευρωπαϊκό προσανατολισμό", ο οποίος δεν κινδυνεύει όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, και περιμένει τη "σειρά του" στις βουλευτικές εκλογές.

    Σε μερικές από τις ομιλίες του κατά τη χθεσινή περιοδεία του στη Δυτ. Αττική, ο Κ. Καραμανλής περιορίστηκε να επαναλάβει τις γνωστές δημαγωγικές διαπιστώσεις περί "ερασιτεχνικών και κωμικών χειρισμών της κυβέρνησης", για "το διεθνή διασυρμό της χώρας και τα αισθήματα ντροπής και καταισχύνης που προκλήθηκαν σε όλους τους Ελληνες", αλλά πέραν αυτών ουδέν.

    Τις πραγματικές σκέψεις και προθέσεις της ηγεσίας της ΝΔ εξέφρασε ο τομεάρχης επί των οικονομικών θεμάτων Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα ότι αυτό που προέχει τώρα είναι μην τεθεί σε κίνδυνο η ένταξη στην ΟΝΕ και ο λαός μπορεί να περιμένει τις εθνικές εκλογές για να καταδικάσει την κυβέρνηση Σημίτη! Συγκεκριμένα, στη δήλωση αναφέρεται ότι "τη στιγμή αυτή διακυβεύονται πολύ περισσότερα από την τύχη της κυβέρνησης και το πολιτικό μέλλον του Κ. Σημίτη. Αυτό που προέχει είναι να μη διακυβευτούν περαιτέρω οι προοπτικές εισόδου της χώρας μας στην ΟΝΕ". Οι Ελληνες πολίτες, πρόσθεσε, "θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν την απαρέσκειά τους στον κ. Σημίτη και την κυβέρνησή του στις επερχόμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις"!

    Μιλώντας εξάλλου στο "Φλας", δήλωσε ότι "δε χρειάζεται ούτε οι τόνοι να ανέβουν, ούτε χρειάζεται να αποδυναμωθεί ακόμα παραπάνω ο πρωθυπουργός, είναι ήδη εξαιρετικά αποδυναμωμένος"!

    Αντιλαϊκές δεσμεύσεις στα λαϊκά αιτήματα

    Οι εργαζόμενοι στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου, στον πρώτο σταθμό της περιοδείας, εξέφρασαν στον Κ. Καραμανλή το αίτημά τους να παραμείνει η επιχείρηση δημόσια. Στις προτάσεις του Κ. Καραμανλή για δημιουργία Εθνικής Επιτροπής Ενέργειας, διακοσμητική ανεξάρτητη αρχή, και για μάνατζμεντ της επιχείρησης με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, οι εργαζόμενοι απάντησαν ότι δε δέχονται ούτε τη μερική, ούτε πολύ περισσότερο την ολική ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, με οποιονδήποτε τρόπο κι αν προτείνονται.

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με εκπροσώπους της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της περιοχής. Τόσο στο Δήμο Μάνδρας, όσο και στο Δήμο Μεγάρων, στις συναντήσεις που είχε ο Κ. Καραμανλής με τους δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια, έγινε απλός δέκτης των προβλημάτων των κατοίκων. Να σημειωθεί πως όταν ο δημοτικός σύμβουλος Μάνδρας Π. Διολέτης κάλεσε τον αρχηγό της ΝΔ να πάρει θέση απέναντι στο ζήτημα των παράνομων παρακρατηθέντων πόρων των δήμων - που φτάνουν σχεδόν το 1,5 τρισ. - ο Κ. Καραμανλής όχι μόνο δε δεσμεύτηκε πως αν γίνει κυβέρνηση θα δώσει τα χρήματα στους δήμους, σταματώντας παράλληλα τις παρακρατήσεις, αλλά περιορίστηκε να δημαγωγήσει λέγοντας ότι "η ΤΑ χρειάζεται πόρους τους οποίους αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση παρακρατά παράνομα"! Προφανώς ο Κώστας Καραμανλής ξέχασε χθες πως η παρακρατήσεις ξεκίνησαν το 1990 επί ΝΔ και συνεχίστηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    Ο Δ. Αβραμόπουλος

    Την ίδια στιγμή, ο Δ. Αβραμόπουλος εξακολουθεί να συντηρεί, χωρίς βέβαια να επιβεβαιώνει, τα σενάρια που θέλουν επίσπευση της ανακοίνωσης για τη δημιουργία νέου κόμματος. Κατά τη χτεσινή του επίσκεψη στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο των Σπάτων, ερωτηθείς για αυτό, παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του, διατηρώντας εντέχνως ένα νεφελώδες τοπίο αναφορικά με το πότε θα ανακοινώσει την απόφασή του.

    Πάντως και χτες, δίνοντας μια εικόνα του περιεχομένου των σχεδίων του, έκανε λόγο για εθνική περηφάνια και κύρος που πρέπει να επανέλθουν, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, ύστερα από έναν εθνικό διάλογο. "Ετσι, είπε, θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι". Οταν ρωτήθηκε για τη δική του συμμετοχή στον εθνικό διάλογο που ανέφερε, ο Δ. Αβραμόπουλος είπε πως "ο ρόλος και ο λόγος του καθένα καθορίζεται από τη θεσμική του αποστολή".


    Κορυφή σελίδας
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ