Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
ΝΑΤΟικό φερέφωνο η κυβέρνηση

Τη μετατροπή της χώρας μας σε θλιβερό συνεργό των εγκλημάτων των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, με ευθύνη της κυβέρνησης, καταγγέλλει με χθεσινή ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,σχετικά με την προωθούμενη νέα επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο.

Αναλυτικά η ΕΕΔΥΕ σημειώνει:

"Η σχεδιαζόμενη και με γρήγορους ρυθμούς προώθηση νέας ΑμερικανοΝΑΤΟικής στρατιωτικής επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο δημιουργεί εκρηκτική και επικίνδυνη κατάσταση στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.

Οι εξελίξεις στις συνομιλίες του Ραμπουγιέ της Γαλλίας, η απόφαση του Κλίντον να στείλει 4.000 Αμερικάνους στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο, η προετοιμασία νέου ΝΑΤΟικού στρατού κατοχής από 28.000 άνδρες, αποδεικνύουν με δραματικό και κατηγορηματικό τρόπο πως οι ιμπεριαλιστές προωθούν το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και το μοίρασμά της σε κατεχόμενες ζώνες.

Οι αποφάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ παραβιάζουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και δημιουργούν πρωτοφανή δεδομένα για την ανθρωπότητα και τους λαούς οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς κάτω από την ανοιχτή φασιστική τρομοκρατία των ιθυνόντων της ιμπεριαλιστικής τάξης.

Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια η χώρα μας με τις αποφάσεις της κυβέρνησης έχει μετατραπεί σε θλιβερό συνεργό των εγκλημάτων που σχεδιάζονται σε βάρος των βαλκανικών λαών. Η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο, σε τόπο εξόρμησης των ΑμερικανοΝΑΤΟικών κατοχικών στρατευμάτων. Οι Ελληνες υπουργοί έχουν μετατραπεί σε ΝΑΤΟικά φερέφωνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έσπευσε να ταχθεί και αυτός στο πλευρό της ΝΑΤΟικής τρομοκρατίας".

Κλείνοντας η ανακοίνωση καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης να αντιδράσουν άμεσα και υπογραμμίζει:

"Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει τις βαθιές ανησυχίες του φιλειρηνικού κινήματος για τις εξελίξεις και καλεί το λαό σε ετοιμότητα. Καταγγέλλει και καταδικάζει τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για το νέο αιματοκύλισμα, καθώς επίσης και τη συμμετοχή της χώρας μας με οποιοδήποτε τρόπο σ' αυτά.

Καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, τις μαζικές οργανώσεις, να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν το λαό ώστε να αντιδράσει στη σχεδιαζόμενη επέμβαση. Να αντιταχθούν στην προωθούμενη από τη νέα τάξη πραγμάτων των ιμπεριαλιστών ομηρία των λαών και των κρατών. Να καταδικάσουν και να αντιταχθούν στον άθλιο ρόλο του ΝΑΤΟικού προτεκτοράτου που η ελληνική κυβέρνηση επιφυλάσσει για τη χώρα μας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ