Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανάκληση πρεσβευτή

Η Κένυα ζήτησε χθες την άμεση ανάκληση του Ελληνα πρεσβευτή στο Ναϊρόμπι Γιώργου Κωστούλα,υποστηρίζοντας ότι δεν τον εμπιστεύεται πλέον.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κένυας Μπονάγια Γκοντάνα είπε ότι ο Ελληνας πρεσβευτής "αρνήθηκε κατηγορηματικά" ότι είχε στην κατοικία του τον Οτσαλάν, όταν ρωτήθηκε αρχικά από τις κενυατικές αρχές.

"Δεν είναι δυνατόν πλέον να εμπιστευτούμε τον πρεσβευτή καθώς έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία του. Μετά απ' αυτό η κυβέρνηση ζήτησε την ανάκλησή του με άμεση ισχύ", είπε ο Γκοντάνα.

Από την πλευρά του ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Ναϊρόμπι υποστήριξε ότι ο ηγέτης του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν έφτασε στην Κένυα στις 2 του Φλεβάρη και παρέμεινε μέχρι τις 15 του ίδιου μήνα στην κατοικία του Ελληνα πρεσβευτή.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του πρώτου κρατικού καναλιού, ο πρεσβευτής Μενγκιού Μπουγκούκνταβρας είπε ότι ο Οτσαλάν έφτασε από το Μιλάνο στην Κένυα, όπου τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο Ελληνας πρεσβευτής. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρεσβευτή, ο Οτσαλάν έμεινε στην Κένυα μέχρι τις 6:00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Μπουγκούκνταβρας απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι "οι σχέσεις της Κένυας με την Ελλάδα, οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν πολύ θετικές, έχουν μπει σε μια ψυχρή περίοδο".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ