Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε εγκαταλειμμένη πρώην ΝΑΤΟική βάση οι πρόσφυγες!

Μια τραγική κατάσταση αντίκρισε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μπάμπη Αγγουράκη,μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, που επισκέφθηκε χθες τους Κούρδους πρόσφυγες στο στρατόπεδο του όρους Πατέρας. Οι εκατοντάδες Κούρδοι πρόσφυγες έχουν στοιβαχτεί - μετά τη νέα γκαγκστερικού τύπου επιχείρηση στην Αγία Βαρβάρα - στην εγκαταλειμμένη πρώην ΝΑΤΟική βάση στην κορφή του βουνού και προσπαθούν να προφυλαχτούν από το τσουχτερό κρύο σε μισοκατεστραμμένες κατασκευές, χωρίς νερό και ρεύμα, χωρίς θέρμανση και με τις αστυνομικές δυνάμεις που τους επιτηρούν να απαγορεύουν την είσοδο στους πάντες!

Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο "ζώνες" φρούρησης. Η μία είναι περίπου 20 μέτρα από την πύλη της πρώην βάσης και οι αστυνομικοί δεν αφήνουν κανένα να πλησιάσει ούτε στα συρματοπλέγματα επικαλούμενοι διαταγές. Μόνο μετά από τις επίμονες προσπάθειες του βουλευτή - ο οποίος επικαλέστηκε και την ιδιότητά του - έγινε δυνατή η επικοινωνία με τους Κούρδους, οι οποίοι είναι εξαγριωμένοι για το άσχημο παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση σε βάρος τους αλλά και πανικοβλημένοι αφού φοβούνται μήπως απελαθούν.

Με σπαστά ελληνικά και αγγλικά - αφού δεν υπήρχε διερμηνέας αλλά και κανείς εκπρόσωπος κάποιου αρμόδιου κυβερνητικού φορέα - οι Κούρδοι κατήγγειλαν στον βουλευτή ότι τους είχαν υποσχεθεί πως θα τους πάνε σε ξενοδοχείο και αντί αυτού τους παρατάνε στα πιο απαράδεκτα μέρη. "Τι έγκλημα έχουμε κάνει για να μας φέρονται έτσι; Αν αυτή είναι η δημοκρατία σας, να τη χαίρεστε" είπαν.

Ούτε οι ίδιοι ξέρανε να πουν για πόσο καιρό θα βρίσκονται εκεί και τι πρόκειται να συμβεί. Για να ζεσταθούν κόβανε δέντρα. Είναι τόσο άσχημη η κατάσταση, που ένας πρόσφυγας λιποθύμησε και τον κατέβασε στη Μάνδρα ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας λόγω έλλειψης ασθενοφόρου. Τρόφιμα τους παρέχει ο στρατός και ο Ερυθρός Σταυρός.

Ο Μπ. Αγγουράκης εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στο δίκαιο αίτημά τους για άμεση και ριζική επίλυση του προβλήματος διαβίωσης που αντιμετωπίζουν και πρόσθεσε πως το ΚΚΕ θεωρεί απαράδεκτες αυτές τις συνθήκες που ζουν και πως είναι πολλοί αυτοί που κινητοποιούνται για να τους εξασφαλίσει η κυβέρνηση ανθρώπινες συνθήκες.

Σε δήλωσή του στο "Ρ", ο κομμουνιστής βουλευτής σημείωσε ότι "το υπουργείο Πρόνοιας τηρεί σιγήν ιχθύος". "Πρέπει να υπογραμμίσουμε για άλλη μια φορά τις ευθύνες της κυβέρνησης για τον τρόπο που προώθησε την γκαγκστερική επιχείρηση απομάκρυνσης των Κούρδων από την πλατεία Κουμουνδούρου αλλά και από την Αγ. Βαρβάρα και να ρωτήσουμε τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί η απαγόρευση εισόδου κοινωνικών οργανώσεων και φορέων στο στρατόπεδο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαίτησαν το κλείσιμο των προσφυγικών στρατοπέδων(2002-02-13 00:00:00.0)
Καμιά δέσμευση για τους Κούρδους πρόσφυγες(1999-02-25 00:00:00.0)
Γκανγκστερική η απαγωγή των Κούρδων(1999-02-16 00:00:00.0)
Με το ζόρι από την Π. Πεντέλη στο Σούνιο(1998-01-24 00:00:00.0)
Στρατόπεδο συγκέντρωσης το εργοτάξιο(1998-01-18 00:00:00.0)
Υποκριτική η στάση της ΕΕ για τους πρόσφυγες(1998-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ