Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΚΑΓΚΣΤΕΡΙΚΗ ΑΠΑΓΩΓΗ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ
ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης

Αυτοπυρπολήθηκαν χτες δύο Κούρδοι έξω από τη Βουλή

  • Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την γκαγκστερική απαγωγή από την αστυνομία των Κούρδων της πλατείας Κουμουνδούρου. Η κυβερνητική αχρειότητα πρόβαλε και πάλι σε όλο το μεγαλείο της και καταγράφεται με την απόπειρα μεταφοράς των Κούρδων προσφύγων στο αχούρι του χώρου των "Λοιμωδών". Απαράδεκτη είναι η στάση της κυβέρνησης να αποσείσει τις ευθύνες της και να πετάξει το "μπαλάκι" στον λαό της περιοχής του "Λοιμωδών".
  • Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να εξασφαλίσει στους Κούρδους πρόσφυγες ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και παραμονής στην Ελλάδα και να παραιτηθεί αμέσως από κάθε τυχόν ενέργεια που στρέφεται κατά του κουρδικού λαού. Καλεί τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν στους Κούρδους και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση τη λύση του τεράστιου πολιτικού και ηθικού προβλήματος, που η ίδια δημιούργησε.
  • Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να παραμένει αδιάφορη για την τύχη ενός κατατρεγμένου ηγέτη, τόνισε σε δήλωσή του ο Ορ. Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Λόγοι ανθρωπισμού, αλλά και δημοκρατικής ευαισθησίας επιβάλλουν να παρθούν όλα τα μέτρα και να γίνουν όλες εκείνες οι διπλωματικές ενέργειες, που θα επιτρέψουν στον Αμπτουλάχ Οτσαλάν να βρει ένα σίγουρο καταφύγιο στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα.

ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ