Κυριακή 14 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΝΟΣΤΗΛΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Εντιμότατες παρέες

Δεν είναι μόνο Απόκριες σήμερα. Είναι και η γιορτή των ερωτευμένων. Και οι "Εντιμότατοι φίλοι" του Αγγελου Αντωνόπουλου, της Χρυσούλας Διαβάτη και του Νικήτα Τσακίρογλου φιλοξενούνται από τη Σεμίνα Διγενή στην εκπομπή "Οι εντιμότατοι φίλοι μου". Μεγάλη η σημερινή συντροφιά: Αγγελος Αντωνόπουλος, Χρυσούλα Διαβάτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Κώστας Κουτσομύτης, Γιάννης Κοντός, Ματθαίος Μουντές, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Οδυσσέας Σταμούλης, Αλεξανδριανή Σικελιανού, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Χάρης Ασημακόπουλος. Μικρά μυστικά, εξομολογήσεις, πολύ χιούμορ, τραγούδια και χορός μέσα σε ένα κεφάτο "σκηνικό" είναι μερικές από τις πολλές ξεχωριστές φιλικές στιγμές των προσκεκλημένων. Ενα αληθινό γλέντι γύρω από το γνώριμο μεσημεριάτικο τραπέζι, αντάξιο της διπλής σημερινής γιορτής επιτυγχάνεται μέσα από τους ήχους και τα τραγούδια που ερμηνεύουν η Λένα Αλκαίου και ο Μανώλης Χατζημανώλης. (Κυριακή ΝΕΤ 15.15)

Μουσική αυλαία

Εναν από τους νεότερες συνθέτες του ελληνικού πενταγράμμου, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου παρουσιάζει η "Αυλαία". Ο Δ. Παπαδημητρίου έχει κερδίσει βραβεία στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έχει γράψει μουσική για το θέατρο, ενώ πολλά τραγούδια του έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Εχει γράψει τραγούδια που μεταξύ άλλων τα ερμηνεύουν η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος. Η εκπομπή "Αυλαία", την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Κυβέλος, καταγράφει βήμα βήμα τη μουσική πορεία του συνθέτη. (Κυριακή ΕΤ 1 20.30)

Με την ιστιοσανίδα του Ν. Κακλαμανάκη

Με την ιστιοσανίδα του Ολυμπιονίκη μας Νίκου Κακλαμανάκη θα ταξιδέψουμε στη δεύτερη εκπομπή της νέας σειράς ντοκιμαντέρ "Οι Ολυμπιονίκες". Η ΕΤ 1 μέσα από αυτή τη σειρά ανιχνεύει τη διαδρομή των Ολυμπιονικών μας μέχρι τη στιγμή που κέρδισαν τα χρυσά ή αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια. Συγχρόνως επιχειρεί να αναδείξει και την ανθρώπινη πλευρά της προσωπικότητας των Ελλήνων Ολυμπιονικών, σε συνδυασμό με τις αθλητικές τους ικανότητες. Ο Νίκος Κακλαμανάκης ξεκινώντας μ' ένα μικρό βαρκάκι στην Ανδρο, συνεχίζει να ταξιδεύει στη θάλασσα πάνω σε μια ιστιοσανίδα, διασχίζοντας πότε το Αιγαίο και πότε τον ωκεανό. Ξεκίνησε ιστιοσανίδα το 1979 σε ηλικία 11 χρόνων με δάσκαλο τον πατέρα του. Το 1994 ήταν δεύτερος στην παγκόσμια κατάταξη στα "Μιστράλ", ενώ στις αρχές του '95 ανέβηκε στην πρώτη θέση. Το καλοκαίρι του 1995 θα κερδίσει χρυσό μετάλλιο στην προολυμπιάδα της Σαβάνα, για να κερδίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 το χρυσό μετάλλιο. Η εκπομπή μέσα από την αφήγηση του ίδιου του Ολυμπιονίκη, αλλά και με τη βοήθεια των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά του, αναζητά το καταστάλαγμα αυτής της διαδρομής, φέροντας στην επιφάνεια την απλότητά του, αλλά και το σεβασμό του στην απεραντοσύνη της θάλασσας. (Δευτέρα ΕΤ 1 22.00)


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org