Κυριακή 14 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
Συνεχίζουν αποφασισμένοι μέχρι τη νίκη
  • Για 7η συνεχή μέρα οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου παραμένουν στα μπλόκα, ενώ οι κινητοποιήσεις εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα
  • Εμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση του λαού τα εκατοντάδες ψηφίσματα μαζικών φορέων, αλλά και οι επισκέψεις σήμερα στα μπλόκα εκπροσώπων συνδικάτων από την Αθήνα και άλλες περιοχές

Συνεχίζουν αποφασιστικά την πάλη τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, οι αγρότες της Θεσσαλίας, που σήμερα "κλείνουν" επτά συνεχή μερόνυχτα στα μπλόκα της Εθνικής Οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

Μαζί τους βρίσκονται, συμπαρατασσόμενοι ενεργά στον αγώνα τους, τ' άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής, όπως αποδεικνύεται από τα εκατοντάδες μηνύματα που φτάνουν στα μπλόκα και τις μαζικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκαν, με πρωτοβουλίες της Αυτοδιοίκησης και των μαζικών φορέων και οργανώσεων των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, επιστημόνων, της νεολαίας, των συνταξιούχων. Η πάλη της αγροτιάς γίνεται υπόθεση όλου του θεσσαλικού λαού και συγκλονίζει ολόκληρη την Ελλάδα, απ' όπου φτάνουν, συνεχώς, μηνύματα συμπαράστασης.

Σήμερα, στα μπλόκα της Εθνικής Οδού θα φτάσουν εργαζόμενοι, γυναίκες από όλη τη Θεσσαλία, την Αθήνα κι άλλες περιοχές της χώρας, για να εκφράσουν "επιτόπου" την αλληλεγγύη τους στη μαχόμενη αγροτιά.

Κι είναι η δύναμη ψυχής, η αποφασιστικότητα και η πίστη στη νίκη, μαζί με το "τείχος" προστασίας που δημιουργεί η λαϊκή αλληλεγγύη, που εξηγούν γιατί οι αγρότες κατάφεραν, όλη τη βδομάδα, ν' αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις πολύμορφες επιθέσεις της κυβέρνησης: Την επιχείρηση αστυνομοκρατίας με την παρουσία εκατοντάδων αστυνομικών, γερανοφόρων και ασθενοφόρων στη Λάρισα. Την προσπάθεια τρομοκράτησης με την παρέμβαση εισαγγελέων και τη διοχέτευση "πληροφοριών" στα ΜΜΕ ότι θα δημευτούν τα τρακτέρ. Αλλά και την "ντρίπλα" της κυβέρνησης, που, με τη ρύθμιση - απάτη για τα χρέη που ανακοινώθηκε την περασμένη Τετάρτη, αποσκοπούσε στην καλλιέργεια συγχύσεων στον αγροτικό κόσμο, στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και στο σταμάτημα της κινητοποίησης.

Κι ακόμα την εκδήλωση νέας αδιαλλαξίας, που εμφάνισε η κυβέρνηση στη συνάντηση της ΠΑΣΕ με τον υπουργό Γεωργίας την περασμένη Παρασκευή. Ο υπουργός Γεωργίας όχι μόνο αρνήθηκε συζήτηση για τα αιτήματα των αγροτών, αλλά ούτε καν διευκρινίσεις για τη δήθεν ρύθμιση δεν έδωσε. Τις χαρακτήρισε "λογιστικές" και παρέπεμψε στην εγκύκλιο της ΑΤΕ που αναμένεται να εκδοθεί!

Ολες αυτές τις μέρες η κυβέρνηση αρνείται να συζητήσει, επί της ουσίας, με τους εκπροσώπους των αγωνιζόμενων αγροτών και να ικανοποιήσει τα ζωτικά και δίκαια αιτήματά τους.

Ο αγώνας των Θεσσαλών αγροτών συνεχίζεται και μαζί τους μπαίνουν στη μάχη συνάδελφοί τους από άλλες αγροτικές περιοχές της χώρας, από τον Εβρο και τη Θεσσαλονίκη, μέχρι την Εύβοια, την Ηλεία και τον Πύργο.

Η κυβέρνηση, για μια ακόμα φορά, "βρίσκει τον μπελά της" με την αγροτιά. Αλλά είναι η αντιαγροτική της πολιτική που ξεσηκώνει τους ξωμάχους. Οσο επιμένει σ' αυτή, τόσο ο "αγροτικός μπελάς" θα συνεχίζεται...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ