Κυριακή 14 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΤΑΚΗΣ
Μονόδρομος ο αγώνας για την επιβίωση της αγροτιάς

Οχι μόνο αρνείται τον ουσιαστικό διάλογο για τα αιτήματα του νέου αγροτικού ξεσηκωμού η κυβέρνηση, αλλά επιχειρεί - όπως και στις προηγούμενες χρονιές - ν' αντιμετωπίσει τους ξεσηκωμένους αγρότες με μια επίδειξη πυγμής, αυταρχισμού και τρομοκρατίας. Ταυτόχρονα, συνεχίζοντας την παρελκυστική τακτική, επιχείρησε στα μέσα της βδομάδας στη ρύθμιση - απάτη για τα χρέη, αποσκοπώντας στην καλλιέργεια συγχύσεων στον αγροτικό κόσμο, στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και στο σταμάτημα της κινητοποίησης. Παράλληλα, χρησιμοποιούνται τα ΜΜΕ για την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης σχετικά με την αγροτική κινητοποίηση και για τη μεταφορά συκοφαντιών κι απειλών κυβερνητικών στελεχών - όπως του Θ. Πάγκαλου, του Δ. Ρέππα, της Αννας Διαμαντοπούλου κ.ά. - προς τον αγροτικό κόσμο. Στο πλευρό, ουσιαστικά, της κυβέρνησης στάθηκε η ηγεσία της ΝΔ, αλλά και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, που συμβούλευαν τους αγρότες να μην προχωρήσουν σε πιο προχωρημένες μορφές πάλης, υπονομεύοντας, έτσι, την αποτελεσματικότητα του αγώνα τους.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας κατάφεραν να ξεπεράσουν με επιτυχία όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες, έχοντας μαζί τους - κι αυτό έχει ιδιαίτερα σημαντική σημασία - τους μαζικούς φορείς των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που ανέπτυξαν ένα κύμα συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στον αγώνα της αγροτιάς. Χαρακτηριστικές είναι οι συσκέψεις των μαζικών φορέων των νομών Καρδίτσας και Λάρισας που έγιναν Πέμπτη και Παρασκευή.

Για τον απολογισμό της πρώτης βδομάδας του αγροτικού ξεσηκωμού στη Θεσσαλία, τη δυναμική και την προοπτική του αγώνα, τη στάση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, συζητάμε, σήμερα με τον Γιάννη Παττάκη,μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ