Σάββατο 13 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ταινιών διακρίσεις

Αύριο στον κινηματογράφο "Ιντεάλ" στις 3μμ η "Opsis film" θα παρουσιάσει σε αβάν πρεμιέρ την ταινία του Γιάννη Παρασκευόπουλου "Νετρίνο".Το νετρίνο (ανακαλύφθηκε το 1956) δεν αφορά μόνο τη Φυσική επιστήμη, αλλά και τον έρωτα, πιστεύει ο σκηνοθέτης.

  • Το τρίτο βραβείο απέσπασε η ταινία "Υψωμα 33" του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου (1ο Βραβείο Φεστιβάλ Δράμας), στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βάρζμπουργκ της Γερμανίας. Στο ίδιο Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν οι ταινίες "Βαλκανιζατέρ" του Σ. Γκορίτσα, "Βασιλική" του Β. Σερντάρη και το ντοκιμαντέρ του Δ. Κουτσιαμπασάκου "Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η γιαγιά μου".
  • Υποψήφια για το "Χρυσό Μελιές" στο Φεστιβάλ "Φαντασπόρτο" του Οπόρτο της Πορτογαλίας (26/2-6/3) είναι η ταινία του Βασίλη Μαζωμένου"Το χρήμα - Μια Μυθολογία του σκότους".Το "Χρυσό Μελιές" είναι το βραβείο που απονέμει η Ομοσπονδία των Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου και η ταινία του Β. Μαζωμένου είναι η πρώτη ευρωπαϊκή τρισδιάστατη ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους. Η προβολή της θα γίνει στις 27 Φλεβάρη. Υποψήφια για το ίδιο βραβείο είναι και η ταινία "Βασίλειο 2" του Λαρς Φον Τρίερ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ