Πέμπτη 11 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΚ - ΟΤΕ
"Οι συνδρομητές παραδίδονται στους ιδιώτες μετόχους"

Σοβαρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στους εργαζόμενους του ΟΤΕ οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, κατά την προχτεσινή επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης του Οργανισμού, ενώ για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ δηλώνει υποταγή και συμπαρατάσσεται με την κυβερνητική πολιτική.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε και επισημοποίησε ότι η εκχώρηση του ΟΤΕ στα ιδιωτικά συμφέροντα θα ολοκληρωθεί και οι ιδιώτες μεγαλομέτοχοι θα ορίζουν τον τρόπο λειτουργίας και δράσης του, με βάση τα δικά τους αποκλειστικά συμφέροντα. Αυτό υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία της παράταξης της ΕΣΚ - ΟΤΕ και καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική "του ξεπουλήματος, της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, της παράδοσης των εκατομμυρίων συνδρομητών του στις ανεξέλεγκτες και αχόρταγες ορέξεις των μεγαλομετόχων του".

Η παράταξη τονίζει, πως μετά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού γίνεται φανερό, ότι "Θα εξαλειφθούν τα τελευταία εναπομείναντα χαρακτηριστικά της Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας που είχε ο ΟΤΕ. Θα κυριαρχήσουν εκείνα του ανώνυμου και κερδοσκοπικού του ρόλου. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση θα κρύβει τις δικές της ευθύνες για την αντιλαϊκή πολιτική που θ' ασκεί ο Οργανισμός, όπως γίνεται με τα τιμολόγιά του, που τα 5 τελευταία χρόνια, αυξήθηκαν τρεις φορές πάνω από τον επίσημο ετήσιο πληθωρισμό.

Παράλληλα επιβεβαιώθηκε η προσήλωση στην πολιτική που αναθέτει στον ΟΤΕ, το ρόλο του περιφερειακού "μικροϊμπεριαλιστή", προς όφελος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων".

Ομως με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον ΟΤΕ, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ο ρόλος της πλειοψηφίας της ΟΜΕ - ΟΤΕ, αφού με μια τυπική ανακοίνωση και ενώ η λαίλαπα του "εκσυγχρονισμού" σαρώνει τις εργατικές κατακτήσεις, αυτή παρακαλάει για ίσους όρους και ίση μεταχείριση του ΟΤΕ με τους ιδιώτες. Οπως σχολιάζεται στην ανακοίνωση της παράταξης, "η ΟΜΕ - ΟΤΕ ανάγει τη διείσδυση του ΟΤΕ σε εθνική υπόθεση, ενώ η "αντίθεσή της" στην πλήρη ιδιωτικοποίησή του, μετατρέπεται σε απλή επισήμανση, πως "δε+ δικαιολογείται περαιτέρω διεύρυνση της μετοχοποίησης του ΟΤΕ". Αποκαλύπτει μάλιστα τη συμπαιγνία της με την κυβέρνηση, αναφερόμενη στις δήθεν κυβερνητικές δεσμεύσεις, για το ΤΑΠ - ΟΤΕ και το νέο σύστημα αμοιβών. "

Μπροστά στο μέτωπο της ιδιωτικοποίησης, κυβέρνησης, χρηματιστηριακού κεφαλαίου, πολυεθνικών και ντόπιων μεγάλων συμφερόντων που εποφθαλμιούν τον ΟΤΕ, η παράταξη της ΕΣΚ, καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και με τη δράση τους και μέσα από την Επιτροπή Αγώνα,να παλέψουν για έναν πραγματικά δημόσιο ΟΤΕ και για τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ