Πέμπτη 11 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τη Δευτέρα ανακοινώσεις για κάλυψη της ύλης

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τα μέτρα για την αναπλήρωση της διδακτέας ύλης. Χτες, έληξε η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων των σχολικών συμβουλίων για την κάλυψη της διδακτέας ύλης και το υπουργείο Παιδείας παραπέμπει για τη Δευτέρα σε ανακοινώσει για το πώς διαμορφώνονται οι προτάσεις. "Η αντιμετώπιση του προβλήματος θα γίνει δημοκρατικά και αποκεντρωμένα κατά σχολική μονάδα", είπε χτες ο υπουργός Παιδείας, ενώ η ΟΛΜΕ καταγγέλλει ότι οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας έχουν ληφθεί πριν κατατεθούν οι προτάσεις.

Οι μαθητές, από την πλευρά τους, καταθέτουν προτάσεις για την αναπλήρωση και απορρίπτουν τους τρόπους εκείνους, που συνιστούν "τιμωρία" για τους αγωνιζόμενους μαθητές, κάνοντας τη ζωή τους "λάστιχο". Ανάμεσα στις προτάσεις που κατατίθενται, και λαμβάνουν υπόψη ότι δεν μπορεί να γίνει κάλυψη όλης της ύλης, οι μαθητές ζητούν περικοπή και αναδιάταξη του ωρολόγιου προγράμματος, με τέτοιο τρόπο που να μην επιβαρύνει και άλλο το ήδη βεβαρημένο πρόγραμμά τους με μαθήματα τα Σάββατα, επιπλέον ώρες κλπ. και ανάμεσα σε άλλα προτείνουν περικοπή της ύλης και μικρή παράταση του σχολικού έτους.

Πάντως, οι προτάσεις για αναπλήρωση ποικίλουν ανάμεσα στα σχολεία. Σύμφωνα με χτεσινά δημοσιεύματα, στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης η πρόταση που επικρατεί είναι η επιμήκυνση του σχολικού ωραρίου κατά μία διδακτική ώρα, μαθήματα και τα Σάββατα και η αφαίρεση λίγων ημερών από τις διακοπές του Πάσχα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ