Πέμπτη 11 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Χωρίς αγώνα δε θα γίνουν έργα

"Η ιστορία της πόλης είναι γεμάτη από αγώνες για την οδοποιία, την αποχέτευση κλπ. Πέρασαν 40 χρόνια για να καλυφθούν οι ανάγκες του κάτω Περάματος. Να μην περάσουν άλλα τόσα για το άνω Πέραμα", τόνισε ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος εισηγούμενος το νέο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, ύψους άνω των 7 δισεκατομμυρίων δραχμών που ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

"Το τεχνικό πρόγραμμα δε θα υλοποιηθεί εάν δεν το διεκδικήσουμε", υπογράμμισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας: "Να οργανώσουμε έτσι τις δυνάμεις μας που σε κάθε περιοχή του Περάματος να αναπτύξουμε ένα διεκδικητικό κίνημα". Χαρακτηριστικό του "ενδιαφέροντος" της πολιτείας για την περιοχή είναι ότι πέρσι δόθηκαν μόλις 2,5 δισεκατομμύρια. Ούτε καν οι υποσχέσεις στους πυροπαθείς της περσινής μεγάλης φωτιάς, από την οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς 14 σπίτια και πολλά άλλα έπαθαν μεγάλες ζημιές, δεν υλοποιήθηκαν. Στις υποσχέσεις έχει μείνει και η δημοπράτηση του δεύτερου δρόμου που έπρεπε να έχει γίνει από πέρσι το Σεπτέμβρη.

"Πριν 4 χρόνια υπογράφτηκε χρηματοδοτικό πρωτόκολλο με το ΥΠΕΧΩΔΕ 1,5 δισ. και μέχρι τώρα πήραμε μόνο 400 εκατομμύρια", είπε ο Γ. Πατσιλινάκος υπογραμμίζοντας: "Εάν δε διεκδικήσουμε χρήματα δε θα γίνει η οδοποιία του άνω Περάματος. Ανά γειτονιά να γίνει και μια μάχη για τον κάθε δρόμο".

Στην ίδια διεκδικητική λογική είναι και οι προτάσεις του δήμου για το τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, που έχουν βάση τις γνωστές πέντε αναπτυξιακές προτάσεις. "Χρειάζεται αγώνας γιατί υπάρχουν πληροφορίες ότι τα κονδύλια έχουν ήδη μοιραστεί. Κανείς δε θα αναγνωρίσει το δίκιο μας εάν δεν αγωνιστούμε και υπενθυμίσουμε και τις παλιές υποσχέσεις που έχουν δοθεί ακόμα και από το βήμα της Βουλής. Δυστυχώς οι εργολάβοι έχουν τα μέσα και το μοίρασμα των κονδυλίων γίνεται με τους εργολάβους", υπογράμμισε ο δήμαρχος Περάματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ