Πέμπτη 6 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ

Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει το ποσοστό που έπαιρνε ο ΣΕΓΑΣ από τα έσοδα του ΠΡΟΠΟ, το ΚΚΕ κατέθεσε στον υπουργό Πολιτισμού επίκαιρη ερώτηση την οποία υπογράφει ο βουλευτής Νίκος Γκατζής. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

"Πλήγμα στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό αποτελεί η περικοπή της επιχορήγησης του ΣΕΓΑΣ (2% των εσόδων του ΟΠΑΠ), την ίδια ώρα μάλιστα που γίνονται χαριστικές ρυθμίσεις για χρέη των ΠΑΕ, ύψους πολλών δισ. δρχ.

Δεν ευθύνονται οι αθλητές, προπονητές, φίλαθλοι, εργαζόμενοι στην ομοσπονδία για τη διαρκή αντιπαράθεση πολιτείας - ΣΕΓΑΣ, που έχει φτάσει σε παραλογισμούς και ακρότητες απειλεί δε ακόμα και τη διεξαγωγή του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη χώρα μας τον προσεχή Αύγουστο.

Η περικοπή θα είναι ένα ακόμα άλλοθι στη σημερινή ηγεσία του ΣΕΓΑΣ, που φέρει μεγάλη ευθύνη για προβλήματα αυτού του χώρου, η οποία στο τέλος της γραφής είναι εκλογής του ΠΑΣΟΚ και δημιούργημα μιας άθλιας νομοθεσίας που όλο αλλάζει και όλο η ίδια μένει παρά τις εξαγγελίες. Αντί, λοιπόν, κάθαρσης, εξυγίανσης, θεσμοθέτησης της επιχορήγησης του αθλητισμού απ τον κρατικό προϋπολογισμό με συγκεκριμένο ποσοστό, περικόπτεται σήμερα η επιχορήγηση του 2% από τα έσοδα του ΟΠΑΠ προς τον ΣΕΓΑΣ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε:

  • Να δοθεί θεσμική λύση στο θέμα της χρηματοδότησης του αθλητισμού;
  • Να μην κοπεί το 2% των εσόδων του ΟΠΑΠ προς τον ΣΕΓΑΣ, μέχρι να λυθεί νομοθετικά το θέμα της χρηματοδότησης;
  • Να ξεκαθαριστεί το τοπίο με τη διαλεύκανση όλων των καταγγελιών που έχουν διατυπωθεί για σκάνδαλα και παρατυπίες σ ό,τι αφορά την προετοιμασία της διοργάνωσης του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου;"

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ