Πέμπτη 6 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Αντάρτες κρατούν ομήρους 70 στρατιώτες

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-

Διαπραγματεύσεις με τους αντάρτες της οργάνωσης "Επαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας" (FARC), θα αρχίσει η κυβέρνηση του Κολομβιανού Προέδρου, Ερνέστο Σάμπερ, προκειμένου να επιτύχει την απελευθέρωση 70 στρατιωτών που κρατούνται όμηροι σε περιοχές της βόρειας Κολομβίας.

Ενα 24ωρο μετά τις προχτεσινές αιματηρές συγκρούσεις κυβερνητικών στρατευμάτων και ανταρτών της οργάνωσης FARC έξω από το χωριό Σαν Χουανίτο, που βρίσκεται μόλις 45 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, ο υπουργός Αμυνας, Οράσιο Σέρπα, δήλωσε ότι στις διαπραγματεύσεις με τους αντάρτες δε θα τεθεί κανένα άλλο θέμα παρά μόνον ο τρόπος, ο χρόνος και ο τόπος παράδοσης των στρατιωτών που κρατούνται όμηροι. "Με κανένα τρόπο η συγκεκριμένη υπόθεση δε θα πάρει τις διαστάσεις της ομηρίας στο Περού", σημείωσε ο υπουργός Αμυνας, προσθέτοντας ωστόσο πως η διαδικασία ειρήνευσης με τις ανταρτικές οργανώσεις της χώρας του είναι πρωτεύων στόχος της παρούσας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ασοσιέιτεντ Πρες", οι αντάρτες της οργάνωσης FARC προτίθενται να παραδώσουν τους 70 στρατιώτες υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα αποσύρει όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις της από τη νότια περιοχή Ρεμολίνος δε Καγκάν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ