Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια ατέλειωτη Παρασκευή

Δεν έχει και τίποτε αξιόλογο να δούμε σήμερα. Απόκριες είναι, ας προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Η μια ταινία πιο ασήμαντη από την άλλη. Τέλος πάντων ας ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα, για να δούμε αν αξίζει κάτι.

Από την ΕΤ-3 στη 01.00 "Ατέλειωτη Παρασκευή" του Τζον Μακένζι.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα γκανγκστερική ταινία, για περιπέτεια που αφηγείται τη διένεξη που καταλήγει σε πραγματικό πόλεμο δυο συμμοριών στο Βερολίνο, που ένας φιλόδοξος αρχιγκάνγκστερ κινεί τα "πολεμικά" νήματα. Κι αυτό γίνεται, γιατί ελπίζει να επιτύχει εκείνος τον απόλυτο έλεγχο και των δυο αντιμαχόμενων ομάδων. Με τον Μπομπ Χόσκινς.

Από την ΕΤ-2 στις 21.30 "Χωρίς πατρίδα" του Ντέλμπερτ Μαν.

Βρισκόμαστε στον 19ο αιώνα. Ο Φίλιπ Νόλαν, ένας νεαρός αξιωματικός του αμερικανικού στρατού, δικάζεται για συμμετοχή σε συνωμοσία. Κάποια στιγμή, ο νεαρός Νόλαν, αγανακτισμένος από τις διαδικασίες, δηλώνει ότι δε θέλει να ξανακούσει ποτέ στη ζωή του το όνομα των ΗΠΑ. Ο σκληρός πρόεδρος του στρατοδικείου κάνει αμέσως πράξη την απερίσκεπτη κουβέντα του νεαρού αξιωματικού και τον καταδικάζει να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη θάλασσα, πάνω σε πλοία που δεν έχουν καμιά απολύτως επαφή ή είδηση από τις ΗΠΑ... Με τον Κλιφ Ρόμπερτσον.

Από το STAR στις 23.30 "Τρελό Σαββατοκύριακο του Μπέρνι ΙΙ" του Ρόμπερτ Κλέιν. Στην πρώτη ταινία, όπως ίσως να θυμάστε δυο νεαροί δέχονται την πρόσκληση για ένα παράξενο Σαββατοκύριακο στο σπίτι του εργοδότη τους, του Μπέρνι. Εκείνος, όμως, σχεδιάζει να τους δολοφονήσει διότι νομίζει ότι οι δυο νέοι υπάλληλοί του έχουν μάθει πολλά εναντίον του. Ο Μπέρνι είναι μαφιόζος, αλλά οι δυο νέοι καλεσμένοι το αγνοούν. Αυτά αφορούν την πρώτη ταινία. Για τη δεύτερη, την αποψινή δηλαδή, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα και λιγότερο αστεία, έτσι όπως συμβαίνει πάντα με τις ταινίες που έχουν επιτυχία και κάνουν και δεύτερη. Φυσικά, κάπου θα γελάσετε, κάπου θα διασκεδάσετε, κάπου θα βαρεθείτε. Με τους Αντριου Μακάθι, Τζόναθαν Σίλβερμαν και Τέρι Κίζερ.

Από το SEVEN-X στις 24.00 "Μετρόπολις" του Φριτς Λανγκ.

Πρόκειται για μια κλασική, αριστουργηματική, φουτουριστική ταινία που δικαίως κατέχει μια εξέχουσα θέση στην ιστορία του κινηματογράφου. Σε μια πόλη του 21ου αιώνα μέσα σε ονειρεμένους πύργους ζουν άρχοντες και στα υπόγειά τους βασανισμένοι σκλάβοι. Πρόκειται για αξεπέραστη ταινία, που θεωρήθηκε ως η πιο εμπνευσμένη και δαπανηρή ταινία εκείνης της εποχής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ