Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαμάχη για το "Μουσείο Μοσκόβη"

Σε αντιπαράθεση βρίσκεται ο Δήμος Αθηναίων και το Σωματείο "Δωδεκανησιακό Σπίτι Βασίλη και Ειρήνης Μοσκόβη".Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο καταγγέλλει τον δήμαρχο Αθηναίων και τους υπαλλήλους ότι "επιμένουν να παρανομούν και να μην τηρούν τους όρους του συμβολαίου δωρεάς".

"Μετά το θάνατο του Β. Μοσκόβη, (1994)", διαμαρτύρεται το Σωματείο "ο δήμος δεν ετήρησε τις υποχρεώσεις του. Οχι μόνο δεν ανέλαβε τη συντήρηση του κτιρίου, αλλά και βάσει μαρτυριών, υπάλληλοι του δήμου αφαιρούν πολύτιμα αντικείμενα του Μουσείου, μεταφέροντάς τα, μέσα σε μαύρες σακούλες". Ετσι, το Σωματείο θα τελέσει το μνημόσυνο του Βασίλη και Ειρήνης Μοσκόβη,αύριο(11π.μ.) στην οδό Δωδώνης 119.

Μήνυση προτίθεται να ασκήσει ο δήμος στις παραπάνω καταγγελίες, δηλώνοντας ότι έχει στενή συνεργασία με την "Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων". Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ανήγγειλε τη λειτουργία του "Μουσείου Μοσκόβη", που "περιλαμβάνει πλούσιο λαογραφικό υλικό δωδεκανησιακής τέχνης και παράδοσης, σημαντική συλλογή εικαστικών έργων νεοελληνικής τέχνης, έργα ξένων καλλιτεχνών, αξιόλογη βιβλιοθήκη και τη συλλογή της προσωπικής συγγραφικής δουλιάς του δωρητή". Ο δήμος θα τελέσει την Κυριακή (1μ.μ.) μνημόσυνο στο Α Κοιμητήριο, για τα τρία χρόνια από το θάνατο του Β. Μοσκόβη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ