Πέμπτη 20 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΟΧΙ στη συμφωνία Σένγκεν

Να μην ψηφιστούν νόμοι που νομιμοποιούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα, ζητά με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης. Συγκεκριμένα το ΔΣ αφού συζήτησε τις επιπτώσεις από το ηλεκτρονικό φακέλωμα που προβλέπεται από την κύρωση και την εφαρμογή της Συμφωνίας Σένγκεν, ζητά από την κυβέρνηση να μην ψηφίσει νόμο που θα το νομιμοποιεί.

Παράλληλα ζητά να μην επικυρωθεί η συμφωνία και τα κόμματα να καταψηφίσουν στη Βουλή νομοσχέδιο που θα νομιμοποιεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα, αλλά και να πρωτοστατήσουν στη Βουλή και την Ευρωβουλή ώστε να αποτραπεί τέτοια εκδοχή.

Καλεί δε τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους και όλο το λαό, με την πάλη τους να μην επιτρέψουν τον περιορισμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους, άσχετα από τα προσχήματα που μπορεί να επικαλεσθούν οι κυβερνώντες και οι υποστηρικτές τους.

Θυμίζουμε ότι η Συμφωνία Σένγκεν καταργεί το απόρρητο του ιδιωτικού βίου των πολιτών, προβλέπει ηλεκτρονικό φακέλωμα προσώπων και πραγμάτων, περιορίζει τις ατομικές, κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες των πολιτών, καταργεί τυχόν ευεργετικές νομοθεσίες για το άσυλο, τους αλλοδαπούς, το ρατσισμό, επιτρέπει τις παρακολουθήσεις και το φακέλωμα σε πολίτες για τους οποίους... κάποιοι έχουν... κάποιες υπόνοιες ότι στο μέλλον... μπορεί να παρανομήσουν και ανατρέπει τη βασική αρχή του κράτους δικαίου που είναι το τεκμήριο της αθωότητας των πολιτών και καθιερώνει το τεκμήριο ενοχής των πολιτών, αφού θεωρεί τους πάντες ύποπτους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ