Τετάρτη 12 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Εμπόδισε ψήφισμα ο Α. Ρουπακιώτης

Πλήρη στήριξη στην πολιτική της κυβέρνησης, που ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων παρέχει ο Α. Ρουπακιώτης,πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ), υποστηριζόμενος από τον ΣΥΝ. Με διάφορες αλχημείες και τερτίπια εμπόδισε να εκδοθεί σχέδιο ψηφίσματος που καταδίκαζε τις ενέργειες της κυβέρνησης, ενάντια στον αγώνα των αγροτών και την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων.

Οι σύμβουλοι του ΔΣΑ Β. Δημόπουλος, Ε. Κουρής και Κ. Παπαδάκης με ανακοίνωσή τους καταδικάζουν τις ενέργειες του Α. Ρουπακιώτη και επισημαίνουν ότι "ο πρόεδρος του ΔΣΑ και η παράταξή του που πρόσκεινται στο Συνασπισμό, τορπίλισαν με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους τη λήψη απόφασης για το σημαντικό αυτό Θέμα".

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν ότι με τέτοια συμπεριφορά και πρακτική "μπορεί να κρίνει ο καθένας αν πράγματι ο κ. Ρουπακιώτης είναι "αριστερός", "προοδευτικός" και "δημοκράτης", όπως θέλει να εμφανίζεται". Παράλληλα, υπενθυμίζουν την... προσφορά του Α. Ρουπακιώτη στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη, όταν τον περασμένο Δεκέμβρη είχε καταψηφίσει ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες για την επιβίωσή τους.

Από τις 30 του Γενάρη, οι σύμβουλοι Δ. Βερβερσός. Λ. Γαλετσέλης, Β. Δημόπουλος, Κ. Παπαδάκης, Ν. Αγγελής και Ε. Κουρής είχαν ζητήσει με έγγραφη αίτησή τους από τον πρόεδρο του ΔΣΑ Α. Ρουπακιώτη να συζητηθεί σχέδιο ψηφίσματος που να αποδοκιμάζει την ποινικοποίηση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων (αγροτικών και λαϊκών).

Με τη δικαιολογία ότι το θέμα δεν είναι σοβαρό και επείγον ο πρόεδρος του ΔΣΑ αρνήθηκε να φέρει στη συνεδρίαση το σχέδιο ψηφίσματος, παρότι κατ' επανάληψη ζητήθηκε από τους συμβούλους Β. Δημόπουλο και Ε. Κουρή, να συζητηθεί, λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητάς του. Μετά την άρνηση του Α. Ρουπακιώτη ζητήθηκε η εγγραφή του, σύμφωνα με τον Κώδικα περί Δικηγόρων, σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τελικά, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, όπως είχε υποχρέωση, το ενέγραψε στα θέματα ημερήσιας διάταξης, αλλά τελευταίο - ένατο στη σειρά - για το επόμενο τακτικό συμβούλιο της 6 - 2 - 1997. Στη συνεδρίαση αυτή, ο Α. Ρουπακιώτης προέταξε πέραν της ημερήσιας διάταξης δύο ακόμη θέματα και άφησε πάλι τελευταίο το σχέδιο ψηφίσματος για τους αγρότες.

Οταν τελικά στη 1.30 το πρωί έφτασε η σειρά του και ενώ είχε αρχίσει να εισηγείται το θέμα ο Β. Δημόπουλος, αποχώρησε η Φ. Κιάου, σύμβουλος της παράταξης του Α. Ρουπακιώτη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί προμελετημένη έλλειψη απαρτίας. Ετσι, ο Α. Ρουπακιώτης άδραξε την ευκαιρία και έλυσε αμέσως τη συνεδρίαση.

Γ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ