Τρίτη 11 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στους δρόμους οι συνταξιούχοι

Την Πέμπτη οργανώνουν συγκεντρώσεις σε έξι πόλεις

Με Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα,Θεσσαλονίκη,Πάτρα,Γιάννενα,Αγρίνιο και Λάρισα απαντούν οι συνταξιούχοι στην αντιλαϊκή και φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης.

Την κινητοποίηση της 13ης Φλεβάρη αποφάσισαν οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων του ΙΚΑ και του ΤΣΑ, αλλά σε ορισμένες απ' τις παραπάνω πόλεις τις συγκεντρώσεις αυτές τις οργανώνουν οι τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων. Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων - που εκπροσωπεί τους συνταξιούχους ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, Τραπεζών - οργανώνει πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα στις 27 Φλεβάρη 1997.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στην Πλατεία Κάνιγγος, ώρα 10 π.μ.,και όπως τονίζουν οι Ομοσπονδίες συνταξιούχων του ΙΚΑ και του ΤΣΑ καταγγέλλουν την κυβέρνηση για το φορολογικό χαράτσι που επέβαλε στις συντάξεις, λίγο μετά την εξαγγελία για αυξήσεις - κοροϊδία 65 - 140 δραχμές ημερησίως!

Στη Βόρεια Ελλάδα κορυφώνονται οι διαδικασίες συντονισμού των συνταξιουχικών οργανώσεων για τις κινητοποιήσεις της Πέμπτης. Στη Θεσσαλονίκη η ΣΕΑ των συνταξιούχων έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ σε ανακοίνωσή της καλεί όλους τους συνταξιούχους όλων των κλάδων να ενισχύσουν τον συνταξιουχικό αγώνα. Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της χώρας μεταξύ άλλων τονίζει: "Φέρατε σε απόγνωση τους αγρότες, από τους οποίους προέρχεται μεγάλος αριθμός συνταξιούχων που εγκατέλειψαν τα χωριά τους και ζήτησαν δουλιά στις πόλεις, για να επιβιώσουν".

Στην Καβάλα η συγκέντρωση θα γίνει στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της πόλης, ώρα 10:30 π.μ..Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας"Η Ενσωμάτωση" καταγγέλλει την κυβέρνηση που "προκαλεί τους απομάχους της δουλιάς χωρίς ίχνος ντροπής".

Πανηπειρωτική συγκέντρωση των συνταξιούχων οργανώνει η τοπική ΣΕΑ (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ) στα Γιάννενα,ώρα 10:30 π.μ.. Η ΣΕΑ συνταξιούχων του νομού Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιλαϊκή της πολιτική και γι' αυτό οι συνταξιούχοι θα περπατήσουν ξανά το δύσκολο μα αποτελεσματικό δρόμο του αγώνα.

Τη συγκέντρωση στη Λάρισα οργανώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις του ΙΚΑ, του ΤΣΑ και του ΤΑΤ. Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο της Λάρισας, ώρα 10 π.μ..


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ