Τρίτη 11 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
"Στον αέρα" η μονιμότητα των γιατρών

Ερμαφρόδιτες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία του νοσοκομείου Δυτικών Συνοικιών στη Θεσσαλονίκη

Η κυβέρνηση, διά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας, επιβεβαίωσε απ' τη Θεσσαλονίκη ότι η πρόσληψη των νεοεισερχόμενων γιατρών στο ΕΣΥ δε θα είναι μόνιμη, αλλά υπό θητεία, που θα εντάσσεται στις εξευτελιστικές κρίσεις των κάθε φορά διορισμένων επιτροπών με κομματικά κριτήρια. Οσον αφορά το επίμαχο θέμα της λειτουργίας του νοσοκομείου των Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης - του γνωστού και ως νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" - η ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας μίλησε για λύση εντός 3-4 μηνών αλλά δεν είπε πώς θα λυθεί το επίμαχο πρόβλημα της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου και είπε απλά ότι το νοσοκομείο θα είναι ενταγμένο στο ΕΣΥ.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Σκουλάκης, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την εργασιακή σχέση των νεοεισερχόμενων στο ΕΣΥ γιατρών, απέφυγε να απαντήσει, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, ότι στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο προβλέπονται δυο θητείες μετά κρίσεων, καθώς και μια άλλη κατηγορία γιατρών, με τριτοκοσμικές συνθήκες, με ολιγόχρονες συμβάσεις. Ο Μ. Σκουλάκης απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων των νεοεισερχόμενων γιατρών λέγοντας ότι "όλα βρίσκονται υπό συζήτηση".

Για το επίμαχο θέμα του Νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" ο υπουργός Υγείας, Κ. Γείτονας, δήλωσε πως εντός 3-4 μηνών η διαπραγμάτευση για την τροποποίηση της σύμβασης με τους δωρητές θα έχει λήξει και θα έχει διοριστεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας του νοσοκομείου. Στη συνέντευξη ο υπουργός Υγείας απέφυγε να πάρει σαφή θέση για την πορεία της διαπραγμάτευσης του νοσοκομείου Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως βρίσκεται σε θετική εξέλιξη και πως ελπίζει μέσα σε 4-5 μήνες να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να "μπει σε λειτουργία το νοσοκομείο ενταγμένο στο ΕΣΥ". Οπως είπε, αν δεν τροποποιηθεί η σύμβαση, το νοσοκομείο θα παραμείνει κλειστό, ενώ χαρακτήρισε θετικές τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα της ημερίδας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Απέφυγε επίσης να απαντήσει για την απουσία των κονδυλίων στο φετινό προϋπολογισμό που απαιτούνται για να λειτουργήσει το νοσοκομείο και τα οποία φθάνουν τα 20 δισεκατομμύρια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ