Κυριακή 31 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΝΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επίδοξοι "Γκοτζαμάνηδες"

Καταγγελία για δράση τρομοκρατικών μηχανισμών

Προχτές το βράδυ "άγνωστος" τηλεφώνησε στο σπίτι κομμουνιστή εκπαιδευτικού που υποστηρίζει ενεργά τον αγώνα των μαθητών στη Μεσσηνία και τον απείλησε λέγοντάς του "να μην τολμήσεις να κυκλοφορήσεις μετά τις 8, γιατί θα σε ξεκάνουμε όπως τον Λαμπράκη με το τρίκυκλο"... Τη σοβαρή αυτή καταγγελία κάνει η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, που σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: "Επιβεβαιώνεται και έτσι η προηγούμενη καταγγελία της ΝΕ για ύπαρξη και λειτουργία τρομοκρατικού μηχανισμού στη Μεσσηνία. Ο μηχανισμός αυτός καθοδηγείται από το ΠΑΣΟΚ και στόχο έχει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνιμα των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.

Αλλες εκφράσεις αυτού του μηχανισμού αποτελούν οι μηνύσεις ενάντια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, οι συλλήψεις μαθητών, οι απειλές από την αστυνομία, στα σχολεία, η παρουσία "αγανακτισμένων" γονέων έξω και μέσα στα σχολεία μάλιστα συνοδεία ιδιωτικής αστυνομίας (!), οι δηλώσεις του κ. Σούμπλη, η απεργοσπαστική και διατεταγμένη δράση ορισμένων διευθυντών σχολείων κ.ά.

  • Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την παραπάνω ενέργεια και συνολικά τη δράση των τρομοκρατικών - κατασταλτικών μηχανισμών και καλεί τους μαθητές να συνεχίσουν τον καθ' όλα δίκαιο αγώνα τους.

Τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Μεσσηνίας να εκφράσουν ακόμα πιο ενεργά και αποφασιστικά την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.

Σε ό,τι αφορά τις απειλές σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, έχουμε να πούμε τα εξής: χάνουν τον καιρό τους αυτοί που νομίζουν ότι θα καταστείλουν τη δράση του Κόμματός μας με τέτοιες μεθόδους. Θα έπρεπε να έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους από την 80χρονη ιστορία του, οι κομμουνιστές δε λύγισαν ούτε σε εξορίες ούτε σε φυλακές, δε θα λυγίσουν σήμερα από τη θρασύδειλη δράση των παρακρατικών μηχανισμών".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ