Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
σε μαθητές - καθηγητές - γονείς
  • Αδιάλλακτη παραμένει η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, παρά τα φληναφήματα περί "διαλόγου", που άλλο στόχο δεν έχουν παρά τη χειραγώγηση του κινήματος, με την προσπάθεια για χρησιμοποίηση των καθηγητών σε ρόλο διασπαστή του μαθητικού και πανεκπαιδευτικού αγώνα. Σήμερα η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ. Προς 48ωρη απεργία των καθηγητών σε όλη τη χώρα την Πέμπτη και Παρασκευή 28 και 29 του Γενάρη.
  • Παλλαϊκά συλλαλητήρια αύριο σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Τετράωρη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ, επίσης αύριο, και τρίωρη των δασκάλων. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια και διοργανώνεται από το Συντονιστικό Αγώνα των Μαθητών, την Ομοσπονδία Γονέων, την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ, τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ, Ομοσπονδίες και Εργατικά Σωματεία. Στη Θεσσαλονίκη η προσυγκέντρωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο στις 11.30 π.μ.
  • Με μαχητικότητα συνεχίζονται οι καταλήψεις σε εκατοντάδες σχολεία, τα συμβολικά μπλόκα στους δρόμους, οι πολύμορφες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των μαθητών, παρά την ένταση της τρομοκρατίας, των αφόρητων πιέσεων σε γονείς, καθηγητές και μαθητές, την κινητοποίηση του κρατικού, παρακρατικού και κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ. Τέσσερις διευθυντές σχολείων προτίμησαν να παραιτηθούν χτες στα Τρίκαλα, παρά να δεχτούν εισαγγελείς στα σχολεία τους.Εξάλλου, έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την πανελλαδική κάθοδο μαθητών και γονιών στην Αθήνα την άλλη βδομάδα, στις 5 του Φλεβάρη.

ΣΕΛ.  2,    3,    9   -   13

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ