Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Σαράντα χρόνια και συνεχίζουν...

Σαράντα χρόνια αγώνες, σαράντα χρόνια ιστορία για έναν πολιτιστικό σύλλογο, δεν είναι λίγα. Φωτόπουλος, Χειλάκος, Κλεφτοδήμος, Φαρμάκης είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που σημάδεψαν τη δράση και τη ζωή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων και γενικότερα της περιοχής. Η ιστορία για τους νεότερους και οι αναμνήσεις για τους μεγαλύτερους ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της γιορτής που έγινε προχτές, την Κυριακή το μεσημέρι, στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων, με αφορμή τα 40 χρόνια ζωής του, σε συνεργασία με το Φιλοτελικό Ομιλο της περιοχής, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Θύμιος Μαύρης,ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου, που σημάδεψε με το ήθος και τη δράση του τα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής, τόνισε: "Πριν από 40 χρόνια ακριβώς, την ίδια μέρα στήναμε τα σκαριά αυτού του Συλλόγου. Αγωνιστήκαμε με κάθε τρόπο για να αποδοθούν τα οικόπεδα του ΚΑΠΑΨ και της ΔΕΗ στο λαό και όχι σε εργολάβους. Αυτή η ένδοξη παράδοση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, που αγωνιζόμαστε για το πάρκο στο Γουδί, το κτήμα ΘΩΝ και του Λαμπρόπουλου".

Και συνέχισε: "Ο Σύλλογός μας δεν ήταν ποτέ συμπολίτευση. Ο Σύλλογος διατήρησε την ανεξαρτησία και την αυτοτέλειά του. Δε σταματάμε εδώ, εμπρός για νέες κατακτήσεις".

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο Σπύρος Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", που επισήμανε ότι "στην εποχή της έκπτωσης αξιών, ιδανικών, οραμάτων, ο Σύλλογος κατάφερε να τα διατηρήσει. Η Αυτοδιοίκηση θα είναι κοντά σας και θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε στη διεκδίκηση των αιτημάτων σας. Γιατί παλεύετε για ωραία".

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της διευρυμένης ΝΑ Αθήνας - Πειραιά, Θ. Κατριβάνος, ο οποίος επισήμανε ότι "δεν πρέπει να ξαναχτιστεί ελεύθερος χώρος" και δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του Συλλόγου.

Μετά την κοπή της πίτας, ακολούθησε μπουφές και μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα "Εκτός σχεδίου".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ