Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΡΟΝΗΣΙΩΤΕΣ
Συμμετέχουν και σήμερα στους αγώνες

Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν οι Μακρονησιώτες αγωνιστές στο κέντρο "Αμπελόφυλλο", παρουσία εκατοντάδων φίλων και μελών της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ).

Στην κοπή της πίτας μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν: ο Π. Μακρής,επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής, ο Ε. Μαχαίρας,πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), ο Κ. Νάσης,πρόεδρος του Αγροτικού Κόμματος, πρόεδροι και μέλη αντιστασιακών οργανώσεων, κ.ά. Αξιοσημείωτο είναι ότι το πρώτο κομμάτι της πίτας αφιερώθηκε στην ειρήνη, που, όπως επισημάνθηκε από όλους, είναι τόσο απαραίτητη στις σημερινές κοινωνίες.

"Είμαστε μάρτυρες και συμμετέχουμε στους μαζικούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Τον καινούριο χρόνο θα ενταθούν οι αγώνες για να ανατραπούν και να ματαιωθούν τα σχέδια και οι επιδιώξεις των πολυεθνικών και των εκπροσώπων τους. Θα συνεχιστούν οι αγώνες για έναν κόσμο δίκαιο, χωρίς πολέμους, φτώχεια και ανεργία για τους πολλούς, για έναν κόσμο με διαρκή ειρήνη", υπογράμμισε στην ομιλία του ο Νίκος Αμπατιέλος,πρόεδρος της ΠΕΚΑΜ, και συνέχισε: "Στη χώρα μας συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική με σοβαρές συνέπειες στα στρώματα των εργαζομένων και στη νεολαία μας. Ολοι ζούμε έντονα την οξυμένη και επικίνδυνη αυτή κατάσταση της έντασης, του αυταρχισμού, της τρομοκρατίας και του αντικομμουνισμού, που την έχει γνωρίσει η γενιά μας σε προηγούμενες εποχές".

Αναφερόμενος στις δραστηριότητες της ΠΕΚΑΜ, ο πρόεδρός της υπογράμμισε ότι πρόσφατα ιδρύθηκε Ιδρυμα Μακρονήσου, η συστατική πράξη του οποίου υπογράφηκε από πανεπιστήμια και αντιστασιακές οργανώσεις. "Η Μακρόνησος είναι κομμάτι της ιστορικής κληρονομιάς, αναγνωρισμένη και από την πολιτεία. Ανήκει στην Ελλάδα και το λαό της. Είναι και θα παραμείνει σύμβολο αντίστασης κατά της βίας και υπερασπιστής των ανθρώπινων αξιών. Φάρος φωτεινός στους σημερινούς και αυριανούς καιρούς, στους αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής", κατέληξε ο Ν. Αμπατιέλος.

Μετά την κοπή της πίτας, η βραδιά συνεχίστηκε με χορό και τραγούδι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ