Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τσιφλίκι του το ταχυδρομείο;

Την ποινή των 7 ημερών πρόστιμο σε συνδικαλιστή και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ταχυδρόμων, επέβαλε ο προϊστάμενος του Ταχυδρομείου Κυψέλης κ. Χρήστου. Ο συνδικαλιστής κλήθηκε σε απολογία και τιμωρήθηκε με το αδίκημα της "απρεπούς συμπεριφοράς", ενώ στην ουσία τιμωρείται η συνδικαλιστική του δράση και όπως σημειώνουν με καταγγελία τους όλοι οι συνάδελφοί του στο συγκεκριμένο τμήμα, "ο πραγματικός λόγος που διώκεται, είναι γιατί υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ταχυδρομικών και των ίδιων των ΕΛΤΑ".

Σύμφωνα με την αναφορά - καταγγελία των εργαζομένων προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Αθήνας, ο συγκεκριμένος προϊστάμενος, αν και τιμωρεί συνδικαλιστές για δήθεν "απρεπή συμπεριφορά", είναι ο ίδιος προσωποποίηση της χυδαιότητας και της ανάρμοστης συμπεριφοράς και ζητάνε την άμεση απομάκρυνσή του. "Καθημερινά είμαστε υποχρεωμένοι ν' ακούμε χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις που εκστομίζονται από τον προϊστάμενο και απευθύνονται σε εργαζόμενους με 25 χρόνια υπηρεσίας και ηλικία 50 χρόνων, χωρίς να σέβεται κανέναν, καταπατώντας την προσωπικότητά μας και κάθε έννοια ηθικής, σεβασμού και ευγένειας".

Στην καθημερινή άσκηση των "καθηκόντων του", εκτός των χυδαίων εκφράσεων περιλαμβάνονται και οι συνεχείς απειλές, ο εκφοβισμός των εργαζομένων και η τρομοκρατία, με αποτέλεσμα στο γραφείο να έχει δημιουργηθεί ένα άκρως αρνητικό εργασιακό κλίμα.

Αλήθεια, τι λέει για όλα τα παραπάνω, που επώνυμα καταγγέλλουν 21 εργαζόμενοι του ταχυδρομικού γραφείου, η διοίκηση των ΕΛΤΑ;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ