Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φορολογικές εξαγγελίες σε ... προεκλογική τροχιά

Οψιμη προεκλογική ομιλία του υφυπουργού Οικονομικών στην έναρξη "διαλόγου" για τη "φορολογική μεταρρύθμιση" σε ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας

Οψιμη προεκλογική ομιλία με αφορμή την έναρξη "διαλόγου" για τη "φορολογική μεταρρύθμιση" έκανε χτες το βράδυ ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς,μιλώντας σε ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, δίνοντας έτσι δείγματα γραφής για "επικοινωνιακή πολιτική" που προτίθεται να ακολουθήσει το κυβερνών κόμμα, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων, σε περίπτωση της διεξαγωγής εθνικών εκλογών.

Αν και η ομιλία του υφυπουργού Οικονομικών είναι διανθισμένη από βαρύγδουπες εκφράσεις, όπως στρατηγικές "κοινωνικής δικαιοσύνης", "κοινωνικής αλληλεγγύης", "κράτους πρόνοιας" κλπ., οι οποίες θα... υλοποιηθούν με τη "φορολογική μεταρρύθμιση", επί της ουσίας αποφεύγει να δεσμευτεί με ανακοίνωση λήψης μέτρων που θα οδηγήσουν σε ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων. Αντίθετα, στην ομιλία του έκανε βήματα προς τα πίσω σε σχέση με τις φραστικές δεσμεύσεις του κυβερνώντος κόμματος ότι το 2000 θα καταργηθούν τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης των μικρομεσαίων στρωμάτων. Αντί γι' αυτό ο Γ. Δρυς περιορίστηκε σε γενικόλογες εκφράσεις όπως "θα πρέπει να ξαναδούμε και το θέμα του αντικειμενικού προσδιορισμού της φορολογητέας ύλης" και σε άλλο σημείο "θα πρέπει να ξαναδούμε το θέμα της φορολογικής αντιμετώπισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών".

Την άγρια όμως όψη της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης στο χώρο της οικονομίας τη διατύπωσε στο τέλος της ομιλίας του, όταν συνέδεσε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών με τη μείωση των δημοσίων δαπανών, πολιτική η οποία έχει επιτευχθεί σε άλλες χώρες, όχι όμως και στην Ελλάδα... Η μείωση του κράτους μέσω της μείωσης των κοινωνικών δαπανών και η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων των επιχειρήσεων αποτελούν τον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης οικονομικής ρύθμισης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η πάταξη της φοροδιαφυγής ξεκληρίζει(2011-05-06 00:00:00.0)
Φορολογικά τρικ στα όρια της εξαπάτησης(2006-08-18 00:00:00.0)
Προτάσεις για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων(2004-11-04 00:00:00.0)
Στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων(2003-12-25 00:00:00.0)
"Διάλογος" με το βλέμμα στην ...ψήφο!(1999-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ