Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε επικίνδυνο δρόμο η δράση των Σωμάτων Ασφαλείας

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας

Προ των ευθυνών της για τη δράση παρακρατικών μηχανισμών, συλλήψεις ανύποπτων διαδηλωτών, ελεύθερη δράση των "κουκουλοφόρων" στη διάρκεια των τελευταίων μαθητικών κινητοποιήσεων, αλλά και για τον ξυλοδαρμό και το κούρεμα του 16χρονου Αλβανού μαθητή, θέτει την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας,με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

"Οι μεγαλειώδεις μαθητικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, εκτός των άλλων, αποκάλυψαν ένα μέρος των προβοκατόρικων μηχανισμών των δυνάμεων που επιδιώκουν να συκοφαντήσουν, να υπονομεύσουν και να καθυποτάξουν το λαϊκό κίνημα, καθώς και τη συστηματική προσπάθεια να κάνουν αποδεκτή στην κοινή γνώμη τη δράση των προβοκατόρων σαν μια συνιστώσα των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στην πατρίδα μας. Ετσι οι διάφοροι κουκουλοφόροι δρουν ανεξέλεγκτα και σε "ζωντανή μετάδοση", καταστρέφοντας και καίγοντας σχολεία ή περιουσίες πολιτών στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις όχι απλώς κρατούν παθητική στάση, αλλά συχνά τους προστατεύουν κιόλας!", τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια επισημαίνει πως μπροστά σ' αυτή την κατάσταση η Αστυνομία δε διστάζει να συλλαμβάνει με στημένες κατηγορίες πολίτες που διαμαρτύρονται και υποδεικνύουν στα αστυνομικά όργανα να κάνουν σωστά τη δουλιά τους, όπως συνέβη με τον δικηγόρο Γιάννη Κουλουρούδη,ο οποίος συνελήφθη στο πρόσφατο μαθητικό συλλαλητήριο. "Δεν πρόκειται βέβαια για μεμονωμένο περιστατικό: Σχεδόν ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι ο συνδικαλιστής Σωτήρης Ραυτόπουλος καταδικάστηκε επειδή πριν πέντε χρόνια διαμαρτυρήθηκε όταν τέσσερις αστυνομικοί χτυπούσαν Αλβανό λαθρομετανάστη στο κέντρο της Αθήνας!", καταγγέλει ο Απ. Τασούλας.

Ο κομμουνιστής βουλευτής υπογραμμίζει πως οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πελώριες για την καλλιέργεια αντιδραστικού πνεύματος στα Σώματα Ασφαλείας εναντίον του εχθρού - λαού. "Η αυθαίρετη σύλληψη του 16χρονου μαθητή, το ξυλοφόρτωμά του και το κούρεμα (!) του από αστυνομικούς, φανερώνει ότι ο προσανατολισμός των Σωμάτων Ασφαλείας είναι τέτοιος, ώστε να διαμορφώνεται κλίμα για την εκδήλωση αντιανθρώπινων και απαράδεκτων από κάθε άποψη συμπεριφορών", αναφέρεται στην Επίκαιρη Ερώτηση.

Τέλος ο Απ. Τασούλας ρωτά τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Φιλ. Πετσάλνικο "ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να παταχθούν αμείλικτα τέτοιες συμπεριφορές, να εκδημοκρατιστούν τα Σώματα Ασφαλείας και να αναπροσανατολιστούν οι δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι των κινητοποιήσεων του λαού και της νεολαίας".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ