Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζουν αγωνιστικά στο Θριάσιο

Αποφασισμένοι να σταθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών δήλωσαν οι εργαζόμενοι του Θριασίου Πεδίου, αλλά και οι καθηγητές, στη χθεσινή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας με τη συμμετοχή του Συντονιστικού Αγώνα Μαθητών Θριασίου.

"Ο αγώνας για την Παιδεία είναι αγώνας παλλαϊκός. Εχει να κάνει με το μέλλον των παιδιών μας, με το μέλλον της χώρας μας. Είναι αγώνας που απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχουν χαμένες γενιές, ότι υπάρχουν οράματα και ιδανικά, ότι τίποτα δε χαρίζεται. Ολα κατακτιούνται", επισήμανε ο Αλέξης Λεβεντέρης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Ελευσίνας και εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Θριασίου.

Αναφερόμενος στον αγώνα των μαθητών ο Α. Λεβεντέρης τόνισε, ότι ο πανεκπαιδευτικός αγώνας έχει έτσι κι αλλιώς κερδηθεί. "Ο πανεκπαιδευτικός αγώνας έχει κερδηθεί. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα γνωρίζει τις ανηφόρες και τις κατηφόρες. Θα χρειαστούν ακόμα μεγαλύτερα βήματα προς τα μπρος. Αυτό που πρέπει να κατανοηθεί είναι ότι η αναμέτρηση είναι συνολική. Σήμερα το μέτωπο παιδείας, αύριο τα τρακτέρ της Θεσσαλίας. Εδώ που φτάσανε τα πράγματα πρέπει να γίνει συνείδηση ότι υπάρχει ένα μέτωπο αγώνα νεολαίας, εργατιάς και αγροτιάς".

Εκ μέρους του Συντονιστικού Αγώνα Μαθητών Θριασίου μίλησε η Σίσσυ Χοροζάνη,η οποία έδωσε και την εικόνα που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής. "Οι μαθητές δεν κάνουν πίσω. Θα συνεχίσουμε μέχρι να βγούμε νικητές και να δικαιωθούμε. Μαζί με τα παιδιά όλης της Ελλάδας και εμείς με τη σειρά μας προχωράμε δυναμικά μέχρι την τελική νίκη, έχοντας στο πλευρό μας καθηγητές και γονείς πραγματικά αγανακτισμένους. Αγανακτισμένους με τον αντιεκπαιδευτικό νόμο που θέλει να βάλει τα παιδιά τους στο περιθώριο", υπογράμμισε η Σ. Χοροζάνη και κάλεσε όλους τους παραβρισκόμενους να πάρουν μέρος στη μεγάλη κινητοποίηση της Πέμπτης.

Επίσης, στη συγκέντρωση χαιρέτισαν, ο Γ. Κονδύλης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελευσίνας, ο Β. Μιχολός, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Γ. Σακελλαρίου, πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Ελευσίνας, ο Αντ. Χοροζάνης, επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Δυτικής Αττικής, ο Π. Διολέτης, επικεφαλής της "Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Μάνδρας", η Κ. Μαϊλη, επικεφαλής της "Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ελευσίνας", καθώς και πρόεδροι και μέλη εργατικών σωματείων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζει και δυναμώνει τη δράση του(2009-02-13 00:00:00.0)
Κοινή πάλη ενάντια στην ασυδοσία βιομηχάνων(2008-05-21 00:00:00.0)
Απτόητοι από τη βροχή(2006-03-16 00:00:00.0)
«Η γιγάντωση της ΠΕΤΡΟΛΑ δε θα γίνει»(2001-05-15 00:00:00.0)
Φιέστα για να εκφραστεί η στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ(2001-02-16 00:00:00.0)
Αμείωτος αγώνας ενίσχυσης του ΚΚΕ(2000-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ